20.04.2024 06:50
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Віра Савків: “Головне, щоб жителям було комфортно”

img_20161214_184348В вечірню пору не так вже й часто можна побачити двірника, який ретельно прибирає  прибудинкову територію. Всім відомо, що для працівників з комплексного прибирання основне навантаження припадає на ранкові години, коли замітає сніг – виходять на свої ділянки впродовж цілого дня і ввечері. Та є такі, які при найменших снігових опадах відразу вирушають на роботу, аби мешканці не відчули жодного дискомфорту. Серед них – Віра Савків, яка вже три роки працює двірником у ПП “Вікторія – М”. Побачивши, що сніг на вечір чотирнадцятого грудня трохи посилився, залишила хатні справи і вирушила прибирати тротуар та прибудинкову територію будинків  на вулиці Курбаса, у яких працює. Так легше буде працювати зранку, а ще – хочеться, щоб мешканці були задоволені, розказує жінка.

З Вірою Михайлівною помічник – внук Арсен. Хлопчик розповідає, що охоче допомагає бабусі, адже розуміє, що робота  в неї непроста, особливо тоді, коли потрібно прибирати сніг та листя.  Шестикласник вправно орудує двірницьким знаряддям, допомагаючи своїй улюбленій бабусі, з якої і мешкає. Скаржиться, що роботи чимало, часом буває так, що Віра Михайлівна йде на роботу зранку, а приходить пізно ввечері, тож, щоб полегшити її роботу, при кожній можливості вирушає з нею. Сама ж пані Віра не натішиться золотим помічником, хоча, зізнається, до важкої роботи звикла.

– Я не вчилася, пішла працювати на будову, на “ростворний”. Майже п’ятдесят років пропрацювала в “Тернопільпромбуді”, а коли там скоротили – прийшла у підприємство. Там було важко фізично, адже все вручну робили, відра носили, аж коли механізували – стало трохи легше. І тут буває важко, але  мушу щось робити, мушу працювати, – каже Віра Михайлівна.

Та у всьому жінка шукає позитив: внук, хоч і не має крутих гаджетів, навчається поряд з нею до праці, зростає доброю працьовитою людиною. Свариться з Арсеном бабуся тільки за одне: просить хлопця, щоб той краще вчився, аби міг забезпечити собі кращу долю, аніж є у пані Віри.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР