19.04.2024 04:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Віконним шахраям стануть на заваді

plastikovie-okna_1Тернополяни скражаться, що до їхніх осель навідуються люди, які представляються працівниками ЖЕКу або Тернопільської міської ради та пропонують взяти участь у програмі енергозбереження.
Про впровадження даного проекту мова точиться вже не перший місяць, однак концепція лише нещодавно сформована, відтак, усі, хто звертається до тернополян з подібними пропозиціями – шахраї.

Тим не менше, через складні економічні обставини та ситуацію із газом, проблема енергозбереження як ніколи актуальна. Відтак фахівці сектору енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології вже працюють над впровадженням проекту у життя.

 

  • Як відомо, починаючи з першого липня 2013 року вступили в дію зміни в ДБН В.2.6-31:2006 «Теплова ізоляція будівель» у відповідності до яких мінімально допустиме значення опору теплопередачі (Rq min) для світлопрозорих огороджувальних конструкцій (вікон) температурної зони І становить – 0,75. – пояснює Павло Савечко, завідувач сектору з питань енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. – За вказаним критерієм відповідає лише двокамерний енергозберігаючий склопакет із аргоном, але кінцеві споживачі про ці особливості здебільшого не знають. Окрім цього, станом на сьогоднішній день фахівці управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології  підготували проект Програми термомодернізації будівель житлового фонду та бюджетної сфери м. Тернополя на 2015-2020 роки. У відповідності до даної Програми передбачено реалізація різних заходів, і комплексне встановлення енергозберігаючих вікон в місцях загального користування житлових будинків ОСББ на умовах співфінансування та в приміщеннях закладів бюджетної сфери (переважно освіта та медицина) – одне із них.

 

Проект Програми термомодернізації будівель житлового фонду та бюджетної сфери м. Тернополя на 2015-2020 роки 08.12.2014р. розміщено на офіційній сторінці міської ради http://www.rada.te.ua/normativnie-dokument/dostup_do_publichnoi/10264.html Зараз він проходить процедуру погодження в структурних підрозділах міської ради і додатково надісланий для пропозицій тернопільській міській громадській організації “Спілка голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів “Взаємодія”. Вже після цього, регламент вимагає погодження профільних постійних комісій міської ради.

Будемо також раді вивчити зауваження, пропозиції та поради із піднятого питання наших читачів на сторінці FB.

Наразі застерігаємо всіх бути уважними та не довіряти шахраям.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР