19.04.2024 21:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Від першого грудня в «Ощадбанку» братимуть комісію за оплату комунальних послуг

komisiyaПри сплаті в «Ощадбанку» тернополяни «влетять в копієчку»

“Ощадбанк”, який приймає від населення значний відсоток платежів за комунальні послуги, вводить комісію за здійснення цієї операції у своїх касах.

“Інформуємо, що 1 грудня 2016 року буде внесено зміни до тарифів АТ “Ощадбанк”, а саме “Прийом платежів за житлово-комунальні та телекомунікаційні послуги на користь суб’єктів господарювання – постачальників послуг, з якими укладені договори на прийом платежів і/або надання інформаційних послуг” та буде встановлено тариф в розмірі 3 грн за один платіж в касі установ “Ощадбанк“, – йдеться в повідомленні від “Ощадбанку” .

Як пояснює директор ПП «Укрпецінформ» Михайло Шидлівський, це означає, що відтепер оплачуючи через касу «Ощадбанку» споживач оплачуватиме по три гривні комісії за кожен платіж – за газ, електропостачання, теплопостачання та гарячу воду. А от за оплату послуг «ЖЕКу», ОСББ, вивезення сміття, домофон, інтернет та кабельне при оплаті в установах «Ощадбанку» доведеться викласти ще більше.

-Просимо звернути увагу на цю інформацію людей, які оплачують комунальні послуги у касах «Ощадбанку», адже комісія вже з першого грудня у державній банківській установі буде дуже відчутною для споживача. Дещо дешевше можна оплатити комунальні послуги у відділеннях «Укрпошти», втім і тут присутня комісія у розмірі 3 гривні за кожен платіж, а за оплату природного газу доведеться заплатити комісію, яка залежить від суми, що вноситься, але становить не менше трьох гривень, – пояснює фахівець.

Оплатити комунальні послуги без комісії можна за допомогою сайту oplata.te.ua

  Для того, щоб здійснити оплату за комунальні послуги, Михайло Шидлівський рекомендує здійснювати оплату за допомогою ресурсу oplata.te.ua – тут немає жодних комісій, або ж скористатися терміналами самообслуговування. В єдину квитанцію www.oplata.te.ua  включені усі комунальні служби  та підприємства, що обслуговують житловий фонд, – каже Михайло Шидлівський. – Система охоплює усі платежі – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата, вивіз твердих побутових відходів, домофон тощо. Даний ресурс обслуговується «Приватбанком».

Михайло Шидлівський зазначає, що з-поміж інших банківських установ найвигідніші умови й надалі пропонує  «ПриватБанк», адже тут немає комісії, за винятком оплати природного газу. Комісія на оплату цієї послуги становить три гривні (при оплаті у касі), дві гривні (у разі сплати послуги в терміналі самообслуговування) або одну гривню (при здійсненні оплати за допомогою сервісу «Приват24»).

Чи можна оплатити без комісії у відділеннях «ПриватБанку»

Як повідомив  керівник регіонального прес-офісу «Приват Банку» Олександр Жильцов, «ПриватБанк» у місті Тернополі приймає комунальні платежі в межах договорів з комунальними службами без комісії для клієнта-платника, при умові, що клієнт є ідентифікованим.

-З першого вересня поточного року у «ПриватБанку» було введено додаткову комісію у розмірі дві гривні при здійсненні платежу через касу відділення неідентифікованим клієнтом нашого банку. Для обслуговування клієнтів «ПриватБанку» ніяких змін не передбачено. Немає змін і в комісіях при здійсненні платежів через дистанційні канали – термінали самообслуговування та «Приват24». Станом на сьогодні оплата за усі комунальні послуги в «ПриватБанку» для ідентифікованих клієнтів здійснюється без жодної комісії для платника, окрім вищезгадуваної оплати за природний газ. Втім, кожен споживач може абсолютно безкоштовно виготовити картку «ПриватБанку» і не сплачувати дві гривні за ідентифікацію при оплаті комунальних послуг. Це може бути “Картка Універсальна”(з кредитним лімітом чи без нього) або виключно дебетна “Картка для виплат”. Зауважу, що “Карта Універсальна” і “Карта для виплат” є абсолютно безкоштовними і клієнт не платить жодної комісії за користування ними. У разі, якщо клієнт вже заведений в базу банку, повторно процедуру ідентифікації проходити не потрібно. Для ідентифікованих клієнтів додаткова комісія за платежі в касі відділень – не зніматиметься.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР