20.04.2024 08:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відтепер тернополяни платитимуть за транзитні трубопроводи у квратирах з індивідуальним опаленням

КП «ТМТКЕ» повідомляє Споживачів, що в зв’язку з введенням в дію з 1  жовтня 2021 року  постанов Кабінету Міністрів України № 1022 та № 1023 від 08 вересня 2021 року, які прийняті на виконання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги»
9 листопада 2017 року N2189-VIII, Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 09 червня 2018 р. № 2119-VIII виникла необхідність переходу на нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання комунальних послуг. Детальніше про це тут.

Зокрема, встановлюється порядок розподілу між співвласниками багатоквартирного будинку  обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

На схемі: ВКО – вузол комерційного обліку (будинковий лічильник), ВРО – вузол розподільчого обліку (квартирний лічильник), ІТП – індивідуальний тепловий пункт

Порядок такого розподілу визначено:

Просимо звернути увагу, що відповідно до законодавства обсяг теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування (далі – МЗК) та допоміжних приміщень будівлі, а також на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, розподіляється також на власників (співвласників) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання.

ТЕПЛОВА ЕНЕРГІЯ, ЯКА ОБЛІКОВАНА У РОЗРАХУНКОВОМУ МІСЯЦІ КОМЕРЦІЙНИМ ВУЗЛОМ ОБЛІКУ  (БУДИНКОВИМ ЛІЧИЛЬНИКОМ) РОЗПРИДІЛЯЄТЬСЯ МІЖ ВСІМА СПІВЛАСНИКАМИ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНУ НА:

  ОПАЛЕННЯ

  житлових

  приміщень

 

   ОПАЛЕННЯ

   нежитлових

   приміщень

 

    ОПАЛЕННЯ

     МЗК  та    допоміжних

     приміщень

 

         ТЕПЛОВА ЕНЕРГІЯ  для забезпечення  функціювання вутрішньобудинкової системи:
  ОПАЛЕННЯ  

ГАРЯЧОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ

 

Відповідно до розділу ІІІ Методики обсяг теплової енергії, витрачений на опалення МЗК та допоміжних приміщень будівлі, визначається як частка від загального обсягу споживання теплової енергії на опалення будівлі та складає: одноповерхова будівля – 20 %; двоповерхова – 18 %; триповерхова – 16 %; чотириповерхова – 14 %; п’ятиповерхова – 12 %; шестиповерхова та вище – 10 %.

Обсяги теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та ГВП, визначаються окремо для системи опалення та системи ГВП (розділ V Методики).

Обсяг теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи опалення, складається із загального, що розподіляється між усіма приміщеннями та індивідуального, що додатково розподіляється на неопалюване приміщення або приміщення з індивідуальним опаленням, через яке прокладені транзитні трубопроводи внутрішньо-будинкової системи опалення.

КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”