19.04.2024 12:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відкриття оновленої вулиці Чорновола відбудеться 28 вересня

У п’ятницю, 28 вересня, о 15.00 год. відбудеться відкриття оновленої вулиці В. Чорновола. Під час відкриття заплановано проведення оригінальної акції «Символічний ключ від Файного міста», що передбачає збір старих чи таких, що були у вжитку  і не використовуються, ключів тернополян задля переплавлення та виготовлення одного Великого ключа від Файного міста Тернополя.

Нещодавно у Тернополі завершилася реконструкція вул. В. Чорновола. Цими днями тут ще тривають роботи з благоустрою території, зокрема, комунальники замінюють вуличне освітлення та впорядковують дорожні знаки, проте уже зараз тернополяни та гості міста мають змогу прогулюватися комфортною пішохідною алеєю, що простяглася від вул. Коперника до вул. Б. Хмельницького.

Нагадаємо, згідно з проектом, на цій частині вулиці В. Чорновола звужено проїжджу частину до 3.70 метрів та збережено односторонній проїзд транспорту в напрямку до залізничного вокзалу.  Натомість, пішохідна ділянка відтепер стала ще одним відкритим простором у Тернополі з облаштованою велодоріжкою, комфортними місцями для відпочинку, привабливим освітленням та екзотичним озелененням.

До слова, окрім капітального ремонту дорожнього покриття, на вул. Чорновола проведено демонтаж більше 20-ти самовільно влаштованих вивісок та дашків, щопорушували архітектурно-художній вигляд вулиці.

«Де він, ключ від брами до Файного міста? А чому б не зробити новий з особливою енергетикою гостинності, світлої радості, любові, які так характерні для кожного тернополянина?! Ми шануємо своє і раді кожному гостеві, який приїздить до нас з добрими намірами. Ось і виникла ідея зробити Великий ключ від Файного міста Тернополя, який би ніс енергетику кожного мешканця і відкривав нам незбагненний, але такий затишний світ древнього міста», – коментує начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Запрошуємо тернополян долучатися до акції та приносити старі ключі у п’ятницю, 28 вересня, з 15.00 до 18.00 год. на вул. В. Чорновола.