28.03.2024 12:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відкрили пішохідний рух мостом від привокзальної площі до вулиці Вояків дивізії «Галичина»

Для тернополян вже відкритий пішохідний рух мостом від привокзальної площі до вулиці Вояків дивізії «Галичина». Щоправда, лише частково – на тій ділянці, яка вже відремонтована. Одна опора моста у напрямку до “Старого парку” перебуває ще у ремонті, адже виникла необхідність заміни конструкції через корозію елементів арматури. Затримка у роботі викликана технологічною необхідністю висихання бетонних конструкцій, відтак, роботи триватимуть ще близько двох тижнів. Втім від сьогоднішнього дня тернополяни вже можуть сміливо користуватися  однією гілкою розгалуження моста.

Як повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Андрій Дроздовський, сходовий марш з боку вулиці Вояків дивізії «Галичина» також матиме накриття. Якщо міст буде закритий, то будуть захищені основні елементи конструкції сходових маршів від негативного впливу опадів, особливо в зимовий період. Відтак відпаде потреба у посипанні піском та сіллю, яка має особливо шкідливий вплив на залізобетонні конструкції.

Накриття зроблене з антивандального пластику, покриття досить міцне для того, щоб захистити від граду, він витримує перепади температур тощо. Міст буде виконаний у сіро-червоних кольорах, вже здійснені роботи із покриття сходів червоною бітумною фарбую. Вона не лише допоможе людям під час пересування сходами бути більш зібраними та уважними, але й дасть хороше зчеплення, за рахунок якого сходи не будуть слизькими. Також бітумне покриття захищатиме від руйнування бетон, з якого виготовлені сходи.

Тернопіль житлово-комунальний