26.04.2024 18:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відбулося засідання тарифної комісії міської ради

21 вересня 2017 року в управлінні  житлово-комунального господарства, благоустрою та екології відбулося  засідання тарифної комісії міської ради.

Темою засідання комісії було питання встановлення комунальному підприємству теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради (КП КМТКЕ) тарифів на теплову енергію  для бюджетних установ.

З  доповіддю щодо обґрунтування необхідності зміни тарифів на теплову енергію для бюджетних установ виступив заступник директора КП ТМТКЕ з економіки Володимир Онишків.

Відповідно вимог до постанови НКРЕКП від 23.03.2017 № 308 з 1 вересня поточного року  органом ліцензування для КП ТМТКЕ замість Нацональної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних (НКРЕКП) послуг, стала Тернопільська обласна державна адміністрація.

У зв’язку із зміною ліцензодавця та відповідно до Законів України «Про теплопостачання» та «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» повноваження по встановленню КП ТМТКЕ тарифів на теплову енергію та тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів перейшли від НКРЕКП до виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

З 1 квітня 2017 року згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017р. № 187 ціна природного газу на виробництво теплової енергії для бюджетних установ підвищена на 60%.

Враховуючи значне підвищення ціни природного газу на виробництво теплової енергії для бюджетних установ та зміну інших економічно обґрунтованих витрат КП ТМТКЕ провело розрахунки проекту тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для бюджетних установ та подало відповідний пакет документів на розгляд органу місцевого самоврядування.

З врахуванням зміни всіх економічно обґрунтованих витрат очікуване зростання тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для бюджетних установ становить 40,3%.

В результаті обговорення комісія прийняла рішення проект рішення щодо встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради винести на розгляд виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Тернопіль житлово-комунальний