24.04.2024 21:03
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відбулося засідання комісії щодо дотримання охоронних зон магістральних трубопроводів

komisiya (8)25 грудня в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання комісії стосовно дотримання охоронних зон магістральних трубопроводів.

Під час засідання члени комісії вивчили перелік об’єктів (МАФів, кіосків та рекламних щитів), встановлених на водопровідних мережах. Загалом у Тернополі комісія виявила два десятки об’єктів, які перешкоджають ремонту чи обстеженню комунікацій “Тернопільводоканалу”. Оскільки у випадках аварійних ситуацій вони є перешкодою для комунальників, було прийняте рішення вкотре звернутися до всіх власників таких об’єктів із вимогою впродовж визначеного часу перемістити їх.  На жаль, на неодноразові переписки та звернення водоканалу підприємці не завжди реагують, запевняючи, що у них є всі дозвільні документи.  Справа в тому, що більшість таких кіосків споруджені тоді, коли справді не вимагали погодження з КП “Тернопільводоканал”. Наразі проблему створюють і рекламні щити, які розміщені на територіях, де проходять водомережі. У разі аварії чи поломки всі ці споруди доведеться знести. Відтак члени комісії сподіваються на розуміння та добросовісність підприємців.

Незабаром комісія збереться повторно з метою перевірки виконання приписів власниками МАФів, кіосків та рекламних щитів та для узгодження подальших дій щодо тих підприємців, які не дослухаються до рекомендацій.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР