27.04.2024 01:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відбулися громадські слухання щодо змін до Правил благоустрою Тернополя

sluhannya-1Одинадцятого жовтня у приміщенні ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії за адресою вул. Коперника, 1 відбулися громадські слухання щодо обговорення проекту рішення міської ради «Про внесення доповнень до Правил благоустрою м. Тернополя, затверджених рішенням міської ради від 19.05.11р. №6/8/20». Слухання відбулися під головуванням секретаря міської ради Віктора Шумади за участі фахівців управління житлово-комунального господарства, благуострою та екології ТМР Анни Муци, Олега Соколовського, Олександра Чурілова  та Оксани Лобурак, депутатів Тернопілської міської ради Назара Зелінки, Івана Сороколіта та Сергія Лупака та небайдужих тернополян, підприємців і громадських активістів. Присутніми було розглянуто низку запитань, які стосуються життєдіяльності міста.

У переліку питань до розгляду було питання зміни Правил благоустрою в частині правил розміщення сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території міста Тернополя. З приводу цього питання було висловлено декілька пропозицій. Зокрема,  пропозицію надати дозволи на встановлення додаткових атракціонів на оновлених бульварах Дмитра Вишневецького та Просвіти та у сквері на вулиці Богдана Лепкого присутні не підтримали. Не підтримали також і пропозицію повної заборони встановлення атракціонів та батутів у скверах та парках, замінивши їх одним своєрідним “Містечком атракціонів”, куди б батьки могли б завести дітей за бажанням. Запропоновану ініціативу створити відпочинкову зону для дітей у одному з парків Тернополя відкинули, натомість було запропоновано можливість розташування атракціонів впродовж року тільки у парках, а  у інших місцях у святкові дні – на основі одноразового дозволу. При наявності рішення відповідної  комісії розташовуватимуться атракціони і на приватних територіях (приміром, поблизу торгових центрів).sluhannya-3

Друге питання стосувалося  об’єктів підприємницької діяльності, розташованих на перших поверхах житлових будинків. Присутніми було обговорено момент долучення таких підприємців до утримання будинку. Оскільки мешканці сплачують квартирну плату, то й підприємці, які є власниками або орендують не житлові приміщення і користуються комунікаціями у житловому будинку, мають також укладати угоду на обслуговування житлового фонду та прибудинкових територій, так само як і на вивезення твердих побутових відходів. При відмові укладання таких угод було рекомендовано накладати на недобросовісних підприємців штрафи.

sluhannya-4Третім питанням, яке обговорили у процесі громадських слухань, було питання святкового оформлення вітрин на період Новорічно-різдвяних свят підприємцями Тернополя. Дане рішення було прийняте присутніми єдиноголосно.

Було прийняте рішення розглянути озвучені під час слухань пропозиції на наступній сесії міської ради, адже громадські слухання носять лише рекомендаційний характер і не мають дозвільної дії.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР