27.04.2024 01:28
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Вулицю Чорновола у Тернополі планують реконструювати у 2017 році

У Тернополі готують проект ремонту вулиці Чорновола, яка сполучає залізничний вокзал із центром міста. Над проектом наразі працюють активісти з громадської ініціативи URBAN.te, які раніше створили проект набережної “Циганки”.

Роботи з реконструкції розпочнуть в 2017 році. Над концепцією працюють представники молодіжної ініціативи URBAN.te, які свого часу робили проект “Циганки”. Сьогодні є декілька варіантів щодо реконструкції цієї вулиці. Зокрема, планується зробити її або повністю пішохідною, або обмежимо рух транспорту частково. Тривають дискусії стосовно цього з місцевими архітекторами, проектантами та з працівниками поліції. В будь-якому випадку це вулиця вже у 2017 році стане красивішою, безпечнішою і там буде велодоріжка та оновлена пішохідна зона.

Нагадаємо, що у 2015 році вулицю Чорновола зробили повністю пішохідною в рамках “Європейського тижня мобільності”.

Також молоді архітектори громадської ініціативи «URBAN.te» презентували новий проект  – концепцію “Скверу волонтерів пам’яті Віктора Гурняка”.  Усіх охочих вони запрошують на зустріч-обговорення по концепції “Скверу волонтерів пам’яті Віктора Гурняка”.
Захід відбудеться 30 січня о 18:30 у Дружня ресторація «Мамонт».

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР