19.04.2024 22:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Всі двірники обслуговуючих підприємств на роботу вийшли вчасно і з роботою впоралися попри складні погодні умови

Дощ, який через температуру повітря з показником мінус відразу перетворювався у лід, створює суттєві незручності для тернополян. Втім, комунальники  працюють у посиленому режимі, зокрема мова йде про підприємства, які обслуговують житловий фонд та прибудинкові території. Фактично всі двірники вийшли на роботу вчасно (за винятком тих, хто перебуває на лікарняному), втім їм знайшли заміну у рембригадах підприємств. Посипання прибудинкових територій не відразу мало ефект, адже при мінусовій температурі на поверхні тротуарів утворювалася льодова кірка. Коли температура повітря дещо підвищилася після 8 години ранку, ситуація змінилася – посипання має певний ефект, хоча пісок і надалі просто змочується дощем, що суттєво зменшує його ефективність. У другій половині дня двірники підприємств приступили до очищення льодового покриву. Схожа неприємна, аномальна для зими, дощова погода очікується впродовж найближчих днів, тому на підприємствах готуються дати відсіч погодній аномалії під час вихідних.

Галина Гевко, директор ПП “Благоустрій”:

Під льодовою кіркою – шар піску

Тротуари і місця підйомів були посипані пісчано-соляною сумішшю, піском, однак впродовж ранку і зараз іде дощ, який змиває суміш з тротуарів, тому очікуваного результату від посипання не має. Зранку я особисто слідкувала за тим, як здійснюються роботи. Під’їхавши під один під’їзд бачу ситуацію – дві наші працівниці посипають доріжки піском, дощ падає, пісок розмокає і за якийсь час перетворюється у лід. Вирішили поексперементувати – двірник посипала тротуар сіллю і отриману воду змела, та, оскільки дощ не припиняється, і він за якихсь пів години покрився льодом. Просимо мешканців із розумінням віднестися  до незручностей, спричинених погодою, двірники також живі люди, які також іноді травмуються, а в таких умовах вкрай важко працювати. Якби двірник жив у тому ж будинку, де працює, це був би найкращий варіант, втім – це неможливо. Хтось добирається із інших масивів, а хтось – і з сусідніх сіл, то ж, можливо дехто і спізнився.  Думаю, що сьогодні свою думку щодо ефективності ранкового прибирання можуть чітко сформулювати власники приватних дворів – з проблемою зіткнулися і там, адже посипання в час дощу є неефективним.

Олег Лемега, директор ПП “Дружба-сервіс-житло”

На наших територіях пісок розвозився двома тракторами, кожен із яких зробив декілька ходок. На жаль, дощ змивав пісок з шлаком. На роботу вийшли всі двірники, окрім двох-трьох хворих, яких ми замінили працівниками ремгрупи. Також працівники ремгрупи працюють над посипанням піском дворів із техніки. Площадки, входи в під’їзди, тротуари, сходи на прибудинкових територіях та міжбудинкові проходи станом на 7.30 годину були посипані сумішшю солі та піску.

Михайло Лучко, директор ГТОВ “Мрія”

Наші двірники всі вийшли на роботу, працює рембригада, працівники якої розвозять пісок. Посипавши наші території в центральній частині міста, працівники виїхали на вулиці Чернівецьку та інші.

Надія Коваль, директор ПП “Вікторія-М”

У всіх наших дворах посипання доріжок було здійснено зранку, двірники продовжують слідкувати за ситуацією. Зранку у нас  був прийом громадян, на якому були мешканці з різних будинків, які перебувають на обслуговуванні у нашому підприємстві – скарг не було.

Михайло Дереворіз, директор ПП “Східний масив”

Посипання дворів здійснювали як механізовано, так і вручну. Були залучені трактори підприємства, посипання здійснювалося з вантажних машин, піскорозкидачів, а також зранку на прибудинкових територіях, які обслуговує наше підприємство, працювало 44 двірники. Прибудинкові території міжквартальні проїзди і пішохідні зони були посипані за допомогою піскорозкидача станом на 9 годину ранку.

Анатолій Дмитришин, директор ПП “Наш дім”

Люди вийшли на роботу дуже рано, адже всі були попереджені про негоду. Втім, відразу після посипання  все заледеніло, посипання здійснювали повторно, приблизно в 7.30 ця робота стала більш ефективною, коли стала теплішою температура повітря. Після восьмої ранку стало тепліше, робота продовжилася, працівники впродовж дня перебували на своїх територіях.

Катерина Садівник, заступник директора ПП “Люкс”

Усі двірники підприємства вийшли на роботу вчасно, за винятком, можливо, тих, хто не міг  бути на роботі о 6 ранку добираючись з інших мікрорайонів чи населених пунктів. Виникла велика проблема – дощ, який не припинявся, змивав усю їхню роботу, а зранку, коли була мінусова температура, пісок замерзав під шаром льоду. Працівники підприємства посипали усі прибудинкові території до 8 години ранку, до роботи була залучена техніка та працівники рембригади. Також здійснили посипання тих доріжок, якими користуються наші мешканці, для того, аби ті могли дістатися на зупинки громадського транспорту чи до навчальних закладів, а також бульвару Пантелеймона Куліша, який не відноситься до прибудинкових територій. Станом на 14.00 годину двірники продовжили звільняти доріжки від льодового покриву.

Мирослава Ленчишин, директор ПП “Сонячне”

Всі двірники від ранку були на роботі, всі вийшли вчасно, нарікань від мешканців не було. Всі прибудинкові території, тротуари та пішохідні доріжки, що належать до прибудинкових територій, було посипано станом на 8 ранку. Сьогодні ми дозамовили КАмаЗ піску і тону солі, адже йде суттєво більше посипального матеріалу через дощ. Пісок впродовж дня розвозили по наших територіях, на вихідні  Оскільки покращення погоди найближчими днями не чекаємо, двірники працюють в посиленому режимі, звільняючи прибудинкові території від льодового покриву.

Роман Савула, директор ЖЕК 13 ЖБК

Виходи з під’їздів, доріжки та двори, які обслуговує наше підприємство були посипані станом на 8.30 ранку. Посипали і біля контейнерних майданчиків а також у місцях, де був ускладнений рух транспорту через ожеледицю. Суттєво робота була ускладнена тим, що дощ змивав пісок, посипання було неефективним через обледеніння посипальних матеріалів.

Ігор Кравець, директор ТОВ “Коменерго Тернопіль”

ТОВ «Коменерго-Тернопіль» повідомляє, що прибудинкові території посипані соляно-піщаною сумішшю та шлаком. Всі працівники вчасно вийшли на роботу. Посипальний матеріал був заготований, однак через складність погодних умов довелося довозити ще. Для посипання ми використовували шлак, який для ожеледі є дещо кращим, бо краще “зчіпляється” з поверхнею тротуарного чи дорожнього покриття. У нас є заготована велика кількість шлаку, двірники мали також запаси для посипання прибудинкових  у сміттєкамерах, втім його не вистачило, адже дощ змивав його, хоча не так, як пісок. Зауважу, що працівникам нашого підприємства довелося працювати у дуже складних умовах: крім того, що було важко фізично, то ще й усі промокли. Варто згадати, що на роботу і двірники, і інші працівники вийшли дуже рано, а працювали впродовж дня, дощ не прийнявся фактично до обіду, відтак всі , хто долучився до прибирання, старалися забезпечити зручність пересування для мешканців попри значний дискомфорт під час роботи.

Володимир Білик, директор ПМП “СОВР”

ПМП «СОВР» повідомляє, що станомна день третього лютого посипання піском на всій закріпленій території проведено своєчасно. На протязі дня ведеться контроль за станом закріпленої території. У зв’язку з ожеледицею прийнято рішення продовжити робочий день для всіх працівників ПМП «СОВР».

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР