27.04.2024 02:00
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Волонтери молодіжної організації «Сильні серцем» долучилися до прибирання снігу у Тернополі

Снігові опади, які у лютому додали чимало клопотів і комунальникам, і пересічним тернополянам, уже позаду. У дні, коли усі працювали в посиленому режимі, докладаючи чимало зусиль у боротьбі із сніговими опадами, робочих рук іноді бракувало. Адже важливо не просто прибрати сніг, а зробити це вчасно і, насамперед, там, де це особливо необхідно. Одного такого дня у Олега Соколовського пролунав дзвінок від Романа Скорохода, керівника молодіжної організації «Сильні серцем», який із волонтером організації Олегом Мікулою запропонували свою допомогу. Зваживши акутальну інформацію щодо потреб у додаткових працівниках, Олег Іванович скоординував волонтерів із керівництвом медичних закладів Тернополя, і ті запросили охочиш долучитися до прибирання. Вкрай необхідною була робота із прибирання снігу поблизу входів до медичних закладів, у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» волонтери допомогли очистити усі входи до боксів для хворих на коронавірус.

Ми познайомилися із паном Романом, щоб дізнатися, що спонукало його добровільно та безоплатно зайнятися цією важкою фізичною працею. Він недавно оселився у  Тернополі, сам родом із Київщини.

  • Я – пастор Євангельської церкви і основа моя робота – це служіння людям. У нас місії у різних містах, тому доводилося не раз змінювати місце проживання, свого часу був волонтером навіть у Південній Кореї,а моя дружина – у Камеруні. Але нещодавно ми приїхали до Тернополя. Коли врешті прийшла зима було дуже красиво, але разом із цим вона принесла чимало труднощів, особливо, для літніх людей. Мій вибір у такій ситуації – не залишатися остронь, а допомагати, служити людям, робити місто красивим, – каже чоловік.

Як розповів пан Роман, ще раніше у нього виникла думка прибрати сніг біля школи, де навчається його син. На цьому не зупинився, адже, на його думку, надто просто обговорювати роботу комунальних служб, жодного разу у житті навіть не взявши лопату у руки.

  • Я вважаю, що треба показувати власний приклад, щоб інші люди долучалися, і ми з моїми друзями саме так робимо.Ми вклали свою працю, свій час і частку душі. І я зараз не вихвалаюся цим, а розповідаю, щоб інші люди бачили, що так можна і треба робити. Це зразок для наслідування, але ми робили це абсолютно добровільно. Дуже приємно було працювати, усвідомлюючи, що робимо корисну справу. «Якщо хочеш змін – почни з себе» – це моє кредо. Я виріс в селі, тому розумію природні процеси, знаю, що таке земля і не боюся фізичної праці. Одне з наших головних завдань – залишатися психічно здоровими, не впадати у депресію через природні явища, врешті, не лякатися їх. Розуміти, що насправді важко тим, хто цілими днями прибирає сніг чи виконує іншу фізичну роботу. А декілька годин, впродовж яких ми працювали на свіжому повітрі – пішли нам лише на користь, – констактує волонтер.

Щиро дякуємо панові Роману та його друзям, які доклалися своєю працею до благоустрою нашого міста! Такж закликаємо усіх, хто долучається до прибирання міста координувати свої дії із управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, та не соромитися розповідати про це, зокерма, позначаючи у своїх дописах сторінки у ФБ «Тернопіль житлово-комунальний» та управління  житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

Тернопіль житлово-комунальний