18.04.2024 07:39
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Владислав Стемковський взяв участь у XI Міжнародній конференції «Угода Мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра»

19-20 червня в рамках Європейського Тижня Сталої Енергетики у Славутичі тривала XI Міжнародна конференція «Угода Мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра». Участь у заході взяв заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.  У  рамках конференції він презентував оповідь про  енергоефективні рішення у системах центрального теплопостачання.

На заході, який провела Асоціація «Енергоефективні міста України» разом із Славутицькою міською радою, обговорювався досвід українських міст-лідерів енергоефективності та енергозбереження у впровадженні політики сталого енергетичного розвитку та залученні коштів для реалізації подібних проектів, а також демонструвався міжнародний досвід з реалізації Угоди Мерів.

Учасники конференції взяли участь у пленарних сесіях, які проводилися у формі панельних дискусій і стосувалися політичних, правових та технічних аспектів вирішення проблеми енергетичних характеристик будівель у контексті відповідності міського господарства сучасним реаліям: змінам клімату, зменшенню ресурсоспоживання, використанню альтернативної енергії.

Зокрема, в ході кількох панельних дискусій учасники обговорили такі питання, як виклики для впровадження енергетичних реформ в Україні, енергетичне та мережеве партнерство для підсилення Угоди мерів, програми та проекти підтримки Угоди мерів у 2020-2030рр., а також підвищення рівня участі громадянського суспільства в Угоді Мерів.

На конференцію були запрошені представники органів центральної виконавчої влади, дипломатичних місій, донорських структур та міжнародних організацій, громадських організацій, а також українських міст-підписантів Угоди Мерів та членів Асоціації «Енергоефективні міста України», а також практикуючі експерти і консультанти.

Тернопіль житлово-комунальний