29.03.2024 07:51
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Владислав Стемковський взяв участь у практикумі у Тернопільському РВ АМУ

08 лютого 2019 р. у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства для представників органів місцевого самоврядування, у т.ч. ОТГ Тернопільщини на тему «Реформування у сфері житлово-комунального господарства. Практичні аспекти впровадження енергоефективних заходів у громадах. Правове забезпечення діяльності ОСББ». Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

З привітальним словом виступив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Ігор Гірчак, який ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «ПУЛЬС», зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.

Під час практикуму учасники детально ознайомились з основними змінами в законодавстві про ЖКГ; детально дізнались про особливості впровадження Закону України «Про енергетичну ефективність будівель» (№2118-VIII, від 22.06.2017 р.).

Владислав Стемковський зауважив: «Енергоефективність відрізняється від поняття економії. Енергоефективність означає використання стільки енергії, скільки потрібно. Економія – це просто вимкнути лампу, а енергоефективність – це замінити ртутну лампу на LED лампу, встановити лампу з датчиком руху. Тому важливо саме вживати заходи з енергоефективності».

Активне обговорення викликало питання енергоефективної сертифікація та визначення класів будівель та інженерно-технічні заходи з енергоефективності в бюджетних установах. Заступник міського голови зауважив, що потрібно робити оцінку споживання не лише теплової енергії, але й інших факторів. Також зазначив: «Засоби обліку допоможуть ефективно управляти ресурсом».

Модератор наголосив: «Енергоменеджери – це перший крок до енергоефективності. Важливо, щоб була окрема людина в ОМС, котра постійно буде відслідковувати, аналізувати витрати енергії».

Владислав Стемковський також детально розповів нюанси правового забезпечення діяльності ОСББ.

Модератором заходу виступив заступник Тернопільського міського голови Владислав Стемковський.

Під час практикуму учасники активно вели бесіду, обмінювались думками та задавали питання різного плану модераторам, який змістовно роз’яснював кожне запитання, зокрема наводив ряд прикладів.

trvamu.blogspot.com