29.03.2024 14:09
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Владислав Стемковський взяв участь у роботі Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради

Заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський взяв участь у засіданні Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, яке відбулося п’ятого вересня у Києві.
Під час засідання Комітету було розглянуто проблемні питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, житлового фонду до опалювального сезону 2018 – 2019 років.

Для участі у засіданні було запрошено представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України, зокрема заступник Міністра Едуард Кругляк доповів про ситуацію щодо підготовки до опалювального сезону і зауважив, що на даний момент ситуація не така критична, як була у минулому році, але ряд проблемних питань існує. Також в обговоренні даного питання взяли участь представники Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Нафтогазу, Асоціації Укрводоканалів, представники теплопостачальних підприємств та представники місцевих органів самоврядування.  Зокрема про проблематику укладання договорів на постачання тепла, вартості ціни на газ та щодо повернення заборгованості на відшкодування в різниці тарифів підприємствам висловились заступник Криворізького міського голови Олександр Катриченко, заступник Тернопільського міського голови Владислав Стемковський та заступник Дніпродзержинського міського голови. За розглядом питання було прийнято рішення стосовно направлення звернення до прем‘єр- міністра України Володимира Гройсмана щодо врегулювання проблемних питань, пов‘язаних з підготовкою до опалювального сезону.

До слова, під час засідання члени Комітету погодили надати в секретаріат Комітету свої пропозиції щодо участі у щорічному заході Асоціації міст України – Дні діалогу з владою, який відбудеться 24-25 вересня у Тернополі. Учасниками заходу будуть міські, селищні та сільські голови, голови ОТГ, народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, ЦОВВ, обласної державної адміністрації та обласної ради.

Тернопіль житлово-комунальний