20.04.2024 10:09
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Владислав Стемковський взяв участь у науково-практичній конференції «Модернізація ЖКГ – основа забезпечення належного рівня якості життя та сталого розвитку громад”

konfВпродовж 7-9 вересня 2016 року у Києві відбулася науково-практична конференція “Модернізація житлово-комунального господарства – основа забезпечення належного рівня якості життя та сталого розвитку громад. Опалювальний сезон 2016-2017. Проблеми. Шляхи вирішення” та ІІ-га Міжнародна спеціалізована виставка “ВОДА ТЕПЛО БУДИНОК”. Участь у ній взяв заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.

У рамках конференції були озвучені найактуальніші проблеми підприємств теплоенергетики напередодні опалювального сезону під час наради з питань підготовки та початку опалювального сезону 2016/2017 підприємствами комунальної теплоенергетики.

В обговоренні взяли участь представники профільних асоціацій галузі, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Е.Кругляк, міські голови та їх заступники, керівники та провідні фахівці підприємств теплопостачання. Асоціацію міст України на нараді представив аналітик з питань ЖКГ Центру аналізу та розробки законодавства АМУ О.Гарник.

Заступник Тернопільського міського голови Владислав Стемковський наголосив на необхідності розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі житлово-комунального господарства, у тому числі й передачі до їх повноважень затвердження тарифів на всі житлово-комунальні послуги.

Окрім того, учасники наради звернули увагу на ту обставину, що кроки, які були зроблені на державному рівні з моменту закінчення попереднього опалювального сезону, фактично не змінили суттєво ситуацію у галузі на краще. При цьому окремо зазначено, що виплата заробітної плати працівникам підприємств галузі та підготовка підприємств до початку опалювального сезону відбувалася в основному за кошти місцевих бюджетів.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР