24.04.2024 17:07
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Владислав Стемковський взяв участь у Всеукраїнському онлайн – форумі Енергозалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції та стимулювати бізнес”

Заступник міського голови Тернополя з питань інфраструктури Владислав Стемковський взяв участь у Всеукраїнському онлайн – форумі “Енергозалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції та стимулювати бізнес”. Захід, організований Держенергоефективності під егідою Міненерго, відбувся 24 листопада.

Під час форуму йшлося про шляхи зменшення енергозалежності громад, поточний стан та перспективи розвитку енергоефективності та відновлювальної енергетики в Україні. Також спікери розглядали біоенергетику як надійний шлях заміщення газу та вирішення енергетичних та екологічних проблем громад та про особливості реалізації та фінансування “зелених” проектів.

Владислав Стемковський долучився до обговорення успішних “зелених” проєктів в Україні.

Здобуття енергонезалежності та сталий розвиток – один із пріоритетів України. Ключовими інструментами для цього є підвищення енергоефективності та розвиток «зеленої» енергетики.

Обраний курс відповідає світовим тенденціям, а також цілям Паризької кліматичної угоди, Директив ЄС та нової програми ЄС «European Green Deal», до реалізації якої також планує долучитися Україна.

Потенціал «зеленого» фінансування в Україні, за оцінками IFC, може сягнути 70 млрд євро до 2030 року. Лише за останні 5 років залучено 6,7 млрд євро інвестицій в український ринок енергоефективності та «зелених» проєктів.

Заміщення імпорту газу залишається актуальним. У 2019 р. Україна спожила майже 30 млрд м3 газу. З них понад 14 млрд м3 газу імпортовано. На це витрачено близько 3 млрд доларів, які можна було б заощадити завдяки місцевому паливу.

Тернопіль житлово-комунальний