20.04.2024 07:42
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Біля фонтану «Сльози Гронського» посадять ялівець

yalivecУ жовтні 2013 року міською радою було затверджено Концепцію комплексного озеленення м. Тернополя, якою визначено пріоритетні  напрямки системи озеленення міста, спрямовані на забезпечення сприятливих умов життєдіяльності його мешканців. В рамках даної Концепції передбачено щорічне висадження насаджень на території міста. Цьогорічної весни у Тернополі садили платани, павловнії та тюльпанові дерева, восени минулого року – каштани «Бріотті». З метою забезпечення формування безперервної зеленої стільникової системи, як невід’ємної складової єдиної регіональної екологічної мережі, роботи із висаджування дерев продовжаться. Завтра, 21 жовтня, поблизу водограю «Сльози Гронського» планується здійснити висадку ялівцю скельного та ялівцю середнього.

Як повідомив начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський,  родзинкою цьогорічного осіннього посадкового періоду є проведення заходів з озеленення території парку імені Т.Шевченка.

– Відповідно до Концепції комплексного озеленення м. Тернополя перевага надається хвойним насадженням, оскільки саме вони, у порівнянні з листяними породами, значно ефективніше поглинають газоподібні домішки та пил, збагачують повітря киснем, виділяють фітонциди, пом’якшують мікроклімат на ділянці та стримують сильні пориви вітру, – пояснює фахівець. – Спільно з громадськими діячами та фахівцями у сфері ландшафтного дизайну було прийнято колегіальне рішення про закупівлю в якості посадкового матеріалу двох видів ялівцю (ялівець скельний «Blue Arrow» (14 шт.) і ялівець середній «Mint Julep» (9шт.). Дані саджанці привезено із закордону, де вони вирощені та адаптовані до місцевих кліматичних умов.

Планову посадку зелених насаджень заплановано здійснити на території парку імені Т.Шевченка в районі водограю «Сльози Гронського». Окрім того, заходи з озеленення міста проводяться на територіях підприємств, що обслуговують житловий фонд, ОСББ, навчальних закладів тощо.

Висадження насаджень на території парку ім.. Т.Шевченка – 21 жовтня о 13.30 год. (попередньо)

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР