25.04.2024 00:01
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Біля фонтану «Сльози Гронського» посадили ялівець

yalivec (12)Сьогодні, 21 жовтня, за участю працівників відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР та працівників КП “Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» та міського голови Сергія Надала   поблизу фонтану “Сльози Гронського” була здійснена висадка ялівцю.

Як повідомив начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський,  родзинкою цьогорічного осіннього посадкового періоду є проведення заходів з озеленення території парку імені Т.Шевченка.

– Відповідно до Концепції комплексного озеленення м. Тернополя перевага надається хвойним насадженням, оскільки саме вони, у порівнянні з листяними породами, значно ефективніше поглинають газоподібні домішки та пил, збагачують повітря киснем, виділяють фітонциди, пом’якшують мікроклімат на ділянці та стримують сильні пориви вітру, – пояснює фахівець. – Спільно з громадськими діячами та фахівцями у сфері ландшафтного дизайну було прийнято колегіальне рішення про закупівлю в якості посадкового матеріалу двох видів ялівцю (ялівець скельний «Blue Arrow» (14 шт.) і ялівець середній «Mint Julep» (9шт.). Дані саджанці привезено із закордону, де вони вирощені та адаптовані до місцевих кліматичних умов.

Громадський активіст Олександр Башта, який опікується багатьма хвойними у Тернополі і також був присутній під час висадки дерев зауважив, що такий вибір рослин дуже вдалий.

– Була альтернатива – висадити листяні рослини чи хвойні. Великим мінусом листяних дерев є те, що вони красиво виглядають впродовж недовгого періоду. А от хвойні милуватимуть очі тернополян у всі пори року, – зауважує Олександр Башта.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР