28.03.2024 12:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Боєприпас транспортують із місця, де він пролежав сімдесят років

У ці хвилини знайдений вчора боєприпас транспортують із місця, де він пролежав сімдесят років, повідомив заступник міського голови Владислав Стемковський. Відтак, мешканці вже повертаються у свої домівки, відновлене газо-, електро, та водопостачання у домівки. Водії вже можуть безперешкодно планувати маршрути свого пересування вулицями Нечая та Гнатюка на “Новому Світі”.

Напередодні працівники обслуговуючого підприємства провели оповіщення населення на “Новому Світі”.

Як зазначив начальник Управління надзвичайних ситуацій Тернопільської міськради Іван Коваль, станом на 13:00 31 травня у визначеному радіусі було проведено евакуацію мешканців прилеглих будинків. Боєприпас обстежили фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління та виявили, що він має два підривники, які становлять основну небезпеку. Було прийняте рішення про приведення їх в безпечний стан шляхом заморожування, після чого було здійснене транспортування небезпечної знахідки для подальшого знешкодження.

Як повідомили в Управлінні ДСНС України в Тернопільській області, станом на 16:00 31 травня авіаційну бомбу у супроводі охорони доставлено до спеціального місця призначення, де у найближчий час вона буде знищена шляхом контрольованого підриву фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління.

Тернопіль житлово-комунальний