28.03.2024 12:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У центрі Тернополя підприємці створили стихійне звалище

У самому центрі міста, поблизу Тернопільської міської комунальної поліклініки утворилося стихійне звалище. Щойно комунальники прибрали, мішки із сміттям зявилися знову. Не минуло й години, після того, як прибрали відходи, хтось знову викинув декілька мішкі із відходами,  розповідає завгосп медичного закладу пан Ярослав.

  • Ще донедавна тут були контейнери для сміття, куди заклади з сусідніх будиків могли виносити свої відходи, – розповідає чоловік, – У поліклініки є свої контейнери, на вивезення відходів з них в нас укладена угода, біля них прибирає наш двірник. Недавно контейнери перемістили, але підприємці не перестали носити свої відходи сюди. Ми прибирали тут, сьогодні прибрав “жек” (ГТОВ “Мрія”), але не пройшло й 20 хвилин, як вже знову тут лежало чотири пакети з сміттям. Ще через десять хвилин – купа намоклого картону. То не домашнє сміття, то відходи підприємців.  Особливо багато відходів від “Секон Хенду”, який розташований у сусідньому будинку. Люди не розбираються, де їх контейнер, несуть туди, де їм добре…

Пан Ярослав зазначає, що боротися із недобросовіснми людьми складно, але ні поліклініка, ні обслуговуюче підприємство не повинне здійснювати прибирання та вивозити сміття. Тому закликає підприємців бути совісними і владнати свої питання з перевізником, замість того, щоб викидати відходи під стіну поліклініки.

Як розповіла майстер дільниці Тетяна Орлова ГТОВ “Мрія” контейнери з вказаного місця забрав колишній первізник ПП “Катруб” (з ним підприємці мали укладені угоди). Оскліьки для нього це не зручне місце для заїзду, представники перевізника спочатку спробували встановити контейнери на прибудинкову територію будинку на Князя Острозького, 7. Втім мешканці виступили проти такого сусідства, тому перевізник просто забрав свої контейнери, а люди продовжують нести свої відходи аби-куди. Працівники підприємства одноразово допомогли очистити територію, але це не входить у їхні обовязки, оскільки мова йде не про прибудинкову територію, яку обслуговує ГТОВ.

Як зазначила майтер дільниці, відомом, що підприємці вже уклали угоду із іншим перевізником – фірмою “Альтфатер Тернопіль”, відтак найближчим часом проблему буде ліквідовано.

Тернопіль житлово-комунальний