18.04.2024 11:31
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі відкрили Ресурсний центр підтримки ОСББ з питань чистої енергії

osbb (8)У п’ятницю, 15 квітня, у рамках “Тижня сталої енергії” відбулося урочисте відкриття Ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії у місті Тернополі за адресою вул. Коперника, 1. У часть у відкритті взяли міський голова Сеагій Надал, заступник міського голови Владислав Стемковський та Андрій Нестеренко, старшого спеціаліста з питань енергетики та місцевих фінансів USAID/Ukraine.

У Ресурсному центрі жителі Тернополя зможуть отримати повну інформацію та консультації експертів з питань створення ОСББ, підготовки всіх необхідних для цього документів, а також впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках для зниження енергоспоживання і зменшення власних рахунків за комунальні послуги.
Центр було створено за ініціативи громадськості при підтримці міської ради м. Тернополя.

Проект USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” забезпечив центр обладнанням та технікою, надав тематичні інформаційні матеріали, які допоможуть містянам приймати правильні рішення щодо реалізації права власності у багатоквартирних будинках, ставати відповідальними господарями власного житла.

Відкриття Ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії у місті Тернополі – це черговий крок на підтримку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, зроблений Тернопільською міською радою.

До слова, того ж дня,  під час відкриття Ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії,  було презентовано перший в Україні онлайн сервіс генерації сертифікатів енергетичної ефективності будівель.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР