29.03.2024 10:22
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі відкрили перший ІТП в житловому фонді

itp (4)У рамках проведення “Днів сталої енергії”, які тривають у Тернополі, відбулося відкриття першого ІТП (індивідуального теплового пункту) в житловому фонді на вулиці Лук’яновича, 1. Мешканці даного ОСББ від початку опалювального сезону мають змогу користуватися ІТП. Оглянули нове приладдя та поспілкувалися із жителями будинку, де встановлений перший індивідуальний тепловий пункт погодозалежного регулювання, міський голова Сергій Надал, заступник міського голови з питань міської інфраструктури Владислав Стемковський та директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак.

Нагадаємо, що у рамках міської Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду  м. Тернополя на 2015-2020 роки  найперший в житловому фонді тепловий пункт погодного регулювання з’явився в колишньому гуртожитку ВАТ «Тернопільський комбайновий завод»  за адресою вул. Д. Лук’яновича, 1. Дана п’ятиповерхова будівля була збудована в 1976р., а сьогодні там проживає 166 сімей.

Завідувач сектору енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Павло Савечко повідомив, що чотирьохсторонній договір про встановлення ІТП був укладений у вересні цього року.

– Було здійснено монтаж інженерних мереж, їх регулювання, встановлення І ТП з лічильником та можливістю передачі параметрів споживання до тепломереж із використанням обладнання передових фірм світу – “Danfoss”, “Wilo”. Договірна ціна становить 333 тисяч гривень, з яких мешканці сплатили тридцять відсотків, – пояснює фахівець. – Окупність ІТП становить три роки, однак очікуємо, що жителі побачать ефективність роботи ІТП вже після першого опалювального сезону.

Від Асоціації “Енергоефективні міста України” ОСББ на вул. Д. Лук’яновича, 1 отримало в подарунок енергозберігаючі лампочки, які розширюють можливості енергоефективності даної багатоповерхівки.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР