17.04.2024 02:23
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У «Сквері Кобзаря» висадять сливи Pissardi та клени Drummondii

pissardiНезабаром осіння акція із висаджування дерев у Тернополі продовжиться – у «Сквері Кобзаря» планується висадити десять дерев виду слива Pissardi а також два клени Drummondii.

 

  • Свого часу відомий волонтер Корпусу миру США Джон Звожек вніс коригування у проект «Скверу Кобзаря», забравши звідти одну дубль-доріжку, тим самим збільшивши зелену зону. На ній він мріяв висадити саме кольорові дерева для створення так званого «рамкового ефекту» – вкраплень різних кольорів у звичні нам зелені барви. На той час у нас не було змоги знайти посадковий матеріал, щоб втілити прагнення Звожека. На щастя, зараз влада міста прислухається до юдей, які прагнуть зробити його кращим, тому одна з мрій покійного вже волонтера, який неймовірно любив Тернопіль, буде втілена, – розповів Олег Соколовський, заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Він розповів, що дерево сливи Pissardi  привертає до себе увагу завдяки незвичному червоному зdrummondii бордовим відтінком листю. Причому, цей колір зберігається протягом усього вегетаційного періоду рослини, тобто, з весни до осені. Її густу крону можна формувати за допомогою художньої стрижки і надавати їй будь-яку вподобану форму.  Цвіте дерево у квітні безліччю величезних рожевих або білих квітів, які, відцвітаючи, набувають темно-червоного відтінку. Квіти перетворюються в їстівні плоди, які не опадають і можуть висіти на гілках до перших заморозків. Що важливо, рослина не боїться хвороб і шкідників, а ще – добре переносить загазованість  міського повітря. А от клени Drummondii – найбільш відома і ефектна з строкатих форм клена. Це дуже легке і світле дерево, яке зберігає своє забарвлення навіть в затінку. У цього клена чудове чітко окреслене листя, при розпусканні вони рожеві, а влітку – зелені з дуже декоративною кремово-білою облямівкою. Назву дерево отримало після того, як цей сорт був відібраний в Шотландії в розпліднику Друммонд (1903р).

Про те, коли відбудеться акція із висаджування дерев у «Сквері Кобзаря» ми повідомимо додатково.

Минулого року у “Сквері Миру” висадили дерева виду “Слива Pissardi”

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР