28.03.2024 21:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У ПП «Тернопіль Комсервіс» дбають не лише про благоустрій, але й про здоров’я мешканців

Іноді мешканці звинувачують свої обслуговуючі підприємства у тому, що ті «нічого не роблять». Втім, житлово-комунальна галузь – одна з тих, де завжди кипить робота. Одним із яскравих прикладів є діяльність ПП «Тернопіль Комсервіс». Головний інженер підприємства Володимир Байгер розповів, що за декілька останніх років (відколи функціонує підприємство), вдалося здійснити чимало капітальних ремонтів у будинках, які обслуговує підприємство, шляхом поступового виконання поточного ремонту.  Це означає, що капітальні ремонти на об’єктах, перелічених нижче, здійсненні без залучення бюджетних коштів, а за кошти, отримані з квартплати мешканців. Приміром, від 2011 року таким чином в декілька етапів відремонтовано покрівлі у будинках на просп. Злуки, 2, вул. Фабрична, 5, вул. Фабрична, 7, вул. Текстильна, 34, просп. Злуки, 25, вул. Галицька, 43.  В цей проміжок часу працівниками підприємства активно ремонтувалися електрощитові, а саме, здійснений капремонт за кошти підприємства у таких будинках: вул. Галицька, 33, вул. Галицька, 34, вул. Галицька, 35 (2 шт.), вул. Галицька, 37, вул. Галицька, 39, вул. Галицька, 41 (2 шт.), вул. Галицька, 43, вул. Галицька, 52 (2. Шт.), вул. Галицька, 54 (1 шт.), вул. Галицька, 56, вул. Фабрична, 7, просп. Злуки, 2 (2 шт.) Загалом капітально відремонтовано п’ятнадцять електрощитових у будинках, які обслуговує ПП «Тернопіль Комсервіс».

Працюють працівники підприємства і над заміною інженерних мереж. Зокрема, від 2011 року вони здійснили заміну лежаків водовідведення у будинку на просп. Злуки, 11  (40 м.п.), заміну стояків водопостачання  на просп. Злуки, 1 (4 шт.), заміну стояків водопостачання  на вул. Фабричній, 3 (5 шт.), заміну стояків водопостачання  на вул. Галицькій, 35 (7 шт.), заміну стояків водопостачання  на вул. Галицька, 52 (1 шт.), заміну стояків водопостачання від будинка до колодязя на вул. Галицька, 39 (1 шт.), заміну лежака водовідведення від будинка до колодязя на вул. Галицька, 37 (1 шт.), .), заміну лежака водовідведення від будинка до колодязя на вул. Галицька, 33 (1 шт.), .), заміну лежака водовідведення від будинка до колодязя на просп. Злуки, 11 (2 шт.), заміну лежака водовідведення від будинка до колодязя на просп. Злуки, 25 (2 шт.), заміну лежака водовідведення від будинка до колодязя на вул. Фабрична, 7 (1 шт.), заміну лежака водовідведення в підвалі першого під’їзду на вул. Галицька, 56, заміну стояків водопостачання  просп. Злуки, 5 (2 шт.).  Загалом виконано робіт капітального характеру 32 одиниць в будинкових інженерних спорудах.

За роки роботи підприємства було здійснено ремонт 98 % сходових кліток. При цьому, Володимир Байгер наголошує, що як тільки відремонтують сходові клітки, що залишилися, то одразу повернуться до ремонтів у тих будинках, які ремонтували у 2011. Відтак, сходові клітки вже відремонтовані у будинках на просп. Злуки, 1 (4 шт.),  просп. Злуки, 2 (6 шт.), просп. Злуки, 9 (2 шт. + фойє), просп. Злуки, 11 (2 шт. + фойє),  просп. Злуки, 13 (4 шт.), просп. Злуки, 15 (2 шт.), просп. Злуки, 17 (2 шт.), просп. Злуки, 19 (1 шт.), просп. Злуки, 21 (2 шт.), просп. Злуки, 23 (2шт. + 1 повторно), просп. Злуки, 25 (3 шт.), просп. Злуки, 3 (1 шт.), вул. Текстильна, 10 (1 шт.), вул. Текстильна, 14 (2 шт.), вул. Текстильна, 34 а (1 шт.+ фойє), вул.  Фабрична, 3 (4 шт.), вул. Фабрична, 5 (2 шт.), вул. Фабрична, 7 (2 шт.), вул. Галицька, 33 (3 шт.), вул. Галицька, 41 (3 шт.),  вул. Галицька, 35 (5 шт.), вул. Галицька, 37 (7 шт.), вул. Галицька, 39 (3 шт.), вул. Галицька, 41 (7 шт.), вул. Галицька, 43 (2 шт.), вул. Галицька, 52 (5 шт.), .), вул. Галицька, 54 (2шт.). всього відремонтовано 84 сходові клітки.

Активно працюють на підприємстві і над  встановленням спортивних елементів. Зокрема, одинадцять спортивних снарядів було облаштовано у дворах на просп. Злуки, 5, 11, 13, 17 та на вул. Галицькій, 52.  За сприяння ПП «Тернопіль Комсервіс» встановлено 18 вікон на просп. Злуки, 21,  чотири вікна у будинку на Злуки, 11, та ще п’ять – на Злуки, 5. Також на просп. Злуки, 5 проведено заміну дверей (8 шт.), також цей вид робіт виконано і  на Злуки, 11 (7 шт.), та Злуки, 9 (2 шт.). Загалом працівниками підприємства замінено за шість років 27 вікон та 17 дверей.

Також силами працівників підприємства впродовж останніх років було облаштовано шість контейнерних майданчиків: на вул. Фабричній, 7, вул. Текстильній, 31а, вул. Глибокій, 25, вул. Галицькій, 34, Галицькій, 52-54 і долучилися до облаштування контейнерного майданчику поблизу будинку на просп. Злуки, 25.

Та не лише забезпеченням затишку для жителів будинків, які обслуговує підприємство «Тернопіль Комсервіс» займаються його працівники. Приміром, неодноразово  за сприяння колективу та дирекції підприємства були проведені спортивні спартакіади. Також ПП бере активну участь у проведені футбольного турніру «Футбольні вихідні», а ще – залучене до створення футбольного СК «Лідер», крім цього на базі підприємства проводяться щотижневі безкоштовні тренування для дітей мікрорайону.

Долучився колектив ПП “Тернопіль Комсервіс” до будівництва Храму Вознесіння Господнього, який зводиться неподалік від підприємства.

Володимир Байгер відзначає, що чимало капітальних робіт на території, що обслуговує ПП «Тернопіль Комсервіс», здійснено за сприяння міської ради по пропозиціях підприємства.  Перелік робіт, здійснених  впродовж останніх шести років на території, яку обслуговує ПП «ТернопільКомсервіс», з залученням бюджетних коштів, мешканці зможуть побачити згодом.

Тернопіль житлово-комунальний