20.04.2024 09:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У «Авакс Проф» розповіли, як тернополяни перешкоджають прибиранню

Впродовж двох останніх років про чистоту та затишок вулиць нашого міста дбає ТОВ «Авакс Проф». Нагадаємо, що дане товариство здійснює прибирання доріг та тротуарів у Центрі, мікрорайоні «Новий світ», масивах Сонячний та Східний. Як розповідає майстер дільниці Анатолій Подлісний, часто клопоту завдають місцеві будівельники, особливо – у дощові дні.

  • Ми рекомендували забудівникам ставити портативні мийки на виїздах із меж будівництва, щоб запобігти вивезенню болота та залишків будматеріалів на вулиці міста. Зрештою, наше товариство може запропонувати їм таку послугу (миття коліс). На жаль, забудівники не дослухаються, розносячи бруд по місту, від чого потерпають як жителі, так і ми, комунальники. Здійснивши нічне прибирання, дуже неприємно бачити, що будівельна техніка з самого ранку виїжджає з багнюкою на колесах, нівелюючи усю нашу роботу. Повторне прибирання – це не лише зайва робота, але й витрачання додаткових коштів. А дана проблема стосується фактично кожного будівництва, – констактує Анатолій Подлісний.

У ТОВ «Авакс Проф» просять небайдужих тернополян фіксувати дані про такий транспорт, який забруднює шляхи, адже мова йде не лише про охайність міста, але й про запобігання аварійним ситуаціям на дорогах. Фото та опис ситуації можете надсилати на нашу скриньку або сторінку  у фейсбуці.

  • Інша проблема, яка суттєво перешкоджає нашій роботі, частково стосується забудівників, а частково – і пересічних тернополян. Це будівельні матеріали, які вони висипають на тротуар, або й на проїзну частину, чим перешкоджають як руху транспорту, так і здійсненню прибирання. А коли випадають дощові опади, будівельні матеріали стікають на дорогу, відтак – у мережі водовідведення.

Як каже фахівець, ще одним чинником, який перешкоджає прибиранню, є приватний транспорт, запаркований на узбіччях. Іноді такі автівки чи причіпи стоять місяцями, а то й роками. Особливо складною є ситуація біля центрального ринку – продавці сезонних овочів та фруктів залишають причіпи просто на узбіччях круглорічно. Притягнути їх до відповідальності – не можливо, адже там немає відповідних дорожніх знаків, які б забороняли паркування, – розповідає Анатолій Подлісний.

Тому звертаємося і до представників підприємств-забудівників, і до пересічних тернополян із проханням зважати на прохання ТОВ «АваксПроф», та  не створювати перешкод у роботі комунальників. Просимо працівників поліції звертати увагу на дані порушення та сприяти утриманню нашого міста в належному стані. Зробимо Тернопіль чистим разом!

Тернопіль житлово-комунальний