27.04.2024 07:57
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тротуар поблизу ТРЦ “Ювілейний”, який деформувався, облаштовував забудівник

trotuar_prosadkaДнями у тернопільських соцмережах та у деяких ЗМІ активно почали обговорювати якість ремонту тротуарів у Тернополі. Обговорення точаться довкола ділянки тротуару поблизу ТРЦ “Ювілейний”, яка просідає. Наголошуємо, що ремонтні роботи даної ділянки були здійснені забудівником –  ПП “Креатор Буд” (ця частина тротуару межує із будівництвом даного ПП), тому виконувалися за кошти підприємства, а не за кошти бюджету. Просідання могло виникнути як наслідок неякісного виконання робіт, або ж може бути пов’язаним із тим, що неподалік виконувався ремонт водопроводу. Відділом технагляду Тернопільської міської ради було направлене виконавцю робіт відповідне звернення щодо ліквідації пошкоджень.

До слова, цього року просідання даної ділянки тротуару була встановлена вже вдруге, відтак звернення до забудівника спрямоване повторно. Схожа проблема виникала і минулого року трохи вище на тротуарі по проспекті Злуки. Його також облаштовував вказаний забудівник  – ПП “Креатор Буд”, при цьому працівники оперативно ліквідували недоліки тротуарного покриття після звернення від відділу технагляду.

Наголошуємо, що підрядники, які здійснюють капітальні ремонти  тротуарів у Тернополі у межах титульних списків, надають гарантійні зобов’язання щодо якості виконаних робіт. То ж, у випадку пошкоджень, їх ліквідовують самі підрядники без залучення бюджетних коштів.

Титульний список капітального ремонту-заміни покриття тротуарів в м. Тернополі на 2016 рік

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Фото – Від Тарнополя до Тернополя