28.03.2024 20:45
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернопіль долучиться до Всесвітньої ініціативи «Дерева миру»

vysadka (3)25 квітня 0 12.00 у рамках всесвітньої акції “Дерева миру” у Тернополі висадять «Алею миру». Ініціаторами проведення акції у Тернополі є ГО «Файне місто», але долучитися до висаджування дерев можуть усі бажаючі.

Як розповів Олег Соколовський, начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, висаджувати будуть платани.

  • Акція є всесвітньою, вона об’єднала мешканців понад 50 країн світу, які будуть висаджувати дерева в один день у своїх населених пунктах. У Тернополі в рамках акції молодь із ГО «Файне місто» висадить у парку ім. Т. Шевченка десять платанів, які для цієї цілі були придбані за спонсорські кошти, зокрема, до акції активно долучився Віталій Смакоуз, директор ТІЗ «Добробуд». Восьмого квітня цього року у парку ім. Т. Шевченка вже здійснювалося висадження платанів відповідно до вимог Концепції комплексного озеленення м. Тернополя в рамках поетапної заміни тополь, що досягли вікової межі, на породи дерев з великою листковою масою та потужною кореневою системою, яка виконуватиме берегоукріплюючу функцію. З часом, коли саджанці платанів підростуть, аварійні тополі планується перетворити в античні фігури та елітарні трони для відпочинку тернополян і гостей міста.

Оскільки тополі добре очищають повітря, їх будуть висаджувати у промисловій зоні міста.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР