29.03.2024 03:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополяни радіють оновленій Набережній

naberezhna (4)У Тернополі завершили реконструкцію Набережної тернопільського ставу. За час проведення ремонтних робіт впродовж останніх років вдалося повністю відремонтувати ділянку від «Острівка кохання»  аж до Надставної церкви.

Цього року на Набережній ставу замінили покриття, укріпили береги та обладнали нову огорожу, а також облаштували окремі ділянки для руху велосипедистів. Наступного року заплановано відремонтувати  ділянку набережної від острівка кохання до пивзаводу.

Тернополяни не приховують своєї радості від таких помітних та приємних змін. Приміром, вчитель англійської та польської мови пані Наталя, зауважує, що часто прогулюється набережною, відтак бачить, наскільки все змінилося за останні роки.nata

– Безумовно, Набережна стала значно красивішою та сучаснішою. Хочеться, щоб роботи у такому масштабі проводилися в усіх мікрорайонах міста. Я впевнена, що якщо мером залишиться Сергій Надал, то це буде втілене. Адже зараз бачимо, що Тернопіль переживає етап свого переродження, – каже пані Наталя.

Позитивним змінам радіє також і прибиральник території КП “Обєднання парків та культури м. Тернопіль” пані Любов Пастушак, яка вже не перший рік тут прибирає.

lyubov– Реконструкцію Набережної оцінюю на “відмінно”. Раніше це місце було дуже занедбаним. Прибирання зводилося до того, що ми брали ножі у руки і зрізали “хопту” на тротуарах. Ми за власний кошт купували гербіциди, висипали кілограми солі, щоб “спалити” траву, адже боротися з бур’янами було непросто. Підмітати було нереально, бо на місці алей був покришений асфальт та каміння. Ми радше згрібали, а не змітали сміття. Тепер прибирати оновлені алеї для мене – справжнє задоволенням, адже видно результат роботи.

Ще один із факторів, які я хотіла б відзначити, то це те, що з появою муніципальної поліції тут вже немає наркоманів, після яких залишалися “качечки” з пластикових пляшок, шприци, упаковки з трамадолу та інший непотріб. Частину Набережної, яку тернополяни називають “Єлисейськими полями”, ми ще кілька років тому називали “Наркоманією”. Не було такої частини доби, щоб там було спокійно і чисто.  Та, мабуть, чотири роки, ми спокійно прибираємо там і про “Наркоманію” згадуємо, як про страшний сон, – розповідає пані Люба.

Роботи над оздобленням постамента  хреста на Набережній, поблизу якого традиційно здійснюється міжконфесійне водосвяття, тривають. Відомий художник Микола Пазізін здійснює роботи із облаштування постаменту мозаїкою.

Управління житлово-комунального господартсва, благоустрою та екології ТМР