29.03.2024 16:39
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополяни оплачують комунальні послуги за допомогою інтернету

uprОплатити усі комунальні послуги у Тернополі можна відтепер не виходячи з дому чи навіть із робочого кабінету. Для цього достатньо мати інтернет та картку VISA чи MasterCard будь-якого банку із коштами на рахунку.
– Для того, щоб скористатися послугою, потрібно просто ввести свою адресу у спеціальну форму на сайті www.oplata.te.ua. Можливість пошуку абонента за адресою доступна для жителів Тернополя та Тернопільського району. Наші фахівці працюють над тим, щоб цим алгоритмом оплати могли скористатися і в решті населених пунктів Тернопільщини. Оскільки є назви вулиць, які повторюються чи не у кожному селі чи місті, у базу потрібно внести усі можливі варіанти адресів, і саме зараз здійснюються ці роботи – пояснює Михайло Шидлівський, директор ПП «Укрспецінформ».
До слова, у Тернополі єдина система приймання комунальних платежів почала працювати ще у 1998 році. В єдину квитанцію були включені усі комунальні служби міста та підприємства, що обслуговують житловий фонд. Станом на сьогоднішній день до неї підключені ОСББ міста Тернополя, комунальні підприємства області, фірми, що займаються вивозом та утилізацією ТПВ, домофонна служба, підприємства-надавачі інтернет-послуг. Нещодавно прийом платежів через інтернет був призупинений у зв’язку з проблемами фінансового характеру банку «Імексбанк», але роботу системи вже відновили. Тепер цей ресурс обслуговує «Приватбанк».
Михайло Шидлівський розповідає, що до системи приймання платежів безкоштовно підключено усі банки та відділення УДППЗ «Укрпошта» м. Тернополя, які виявили бажання приймати комунальні платежі. Проект оплати послуг за допомогою інтернету реалізовується за наявності у споживача карток VIZA чи MasterCard.
– Наголошую на тому, що послуга – безкоштовна, при користуванні сервісом не знімаються жодні додаткові комісії, водночас включена і можливість подачі показників, – зазначає розробник. – А ще кожен платник, який скористався вказаним сервісом, може оплатити комунальні послуги в будь-який час дня чи ночі, при потребі – переглянути історію усіх здійснених ним платежів та, за бажання, роздрукувати квитанцію.
Як розповів Михайло Шидлівський, з кожним днем можливість електронної оплати за комунальні послуги знаходить нових прихильників. Адже сервіс www.oplata.te.ua зарекомендував себе не лише як зручний та сучасний, але й як надійний та безпечний.
Скористатися вказаним сервісом можна, здійснивши три прості кроки, які займуть не більше десяти хвилин. Отже, крок перший: увійти на сайт www.oplata.te.ua та вибрати свою адресу або ж ввести спеціально згенрований рахунок платника. 209900……(цей код можна взятии з квитанції про оплату де є стрічка «Код») Зайшовши у систему, користувач побачить стан своїх комунальних платежів. Нагадуємо, що система охоплює усі платежі – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата, вивіз твердих побутових відходів, інтернет, кабельне телебачення тощо. Другий крок – вказати у відзначених віконечках покази лічильників та суму, яку користувач хоче оплатити за кожну з послуг. Якщо ви не вказуєте показники, а лише плануєте провести оплату, то стрічку з показниками потрібно видалити. Третім кроком буде електронний розрахунок. Достатньо ввести лише номер своєї картки і вже за мить на вашому моніторі з’явиться квитанція про оплату. В якості підтвердження про здійснення оплати впродовж лічених хвилин надійде СМС-повідомлення на ваш мобільний.

Тепер можна забути про цей клопіт до наступного місяця. А от про довгі виснажливі черги у банках можна забути назавжди. Адже ті, хто оплатив комунальні послуги за допомогою інтернет-системи, навряд чи свідомо повернуться марнувати свій безцінний час у «комунальних чергах».
Головне – вчасно поповнювати баланс на картці та сміливо рухатися у ногу з часом.
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР