29.03.2024 15:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тарифи на житлово-комунальні послуги у Тернополі будуть встановлюватися для кожного будинку окремо

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 15 березня, управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології делегували повноваження встановлювати та коригувати тарифи на житлово-комунальні послуги. Це означає, що тарифи за обслуговування багатоповерхових будинків будуть коригувати та встановлювати для кожного будинку окремо. Дане рішення набуло чинності з 15 березня 2017 року.

Раніше тарифи на житлово-комунальні послуги у Тернополі затверджував виконавчий комітет. Зараз ці повноваження буде реалізовувати управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. Наразі фахівці обслуговуючих підприємств працюють над розрахунками, які проводяться для кожного будинку окремо. Усі розрахунки буде розглядати тарифна комісія, яка дасть висновки по кожному будинку і, в разі відповідності всім вимогам, тариф буде затверджуватися відповідним наказом, в якому буде зазначено основні показники по будинку, структура витрат і розрахунок коригуючого коефіцієнта. Із змінами по кожному будинку мешканці ознайомляться на нашому сайті – для цього буде створена окрема рубрика, у якій будуть зазначені дані щодо тарифів.

Також, під час засідання виконавчого комітету було прийняте рішення внести зміни в рішення виконавчого комітету міської ради від 28 вересня 2011 року №1603 “Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і на інші житлово-комунальні послуги ”. Рішення набирає чинності з 31 березня 2017 року.

У відповідності до рішення виконавчого комітету, підприємства, які обслуговують житловий фонд міста мають право щоквартально самостійно затверджувати на підприємстві та погоджувати в управлінні житлово – комунального господарства, благоустрою та екології структуру витрат, виходячи із фактично понесених витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та затвердженого побудинкового тарифу.   

Тариф враховує витрати на послуги з технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньо-будинкових мереж системи центрального опалення , гарячого, холодного водопостачання та водовідведення  на періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж після повірки) загальнобудинкових засобів обліку холодної води ( крім ультразвукових приладів обліку).

Тарифом не передбачено витрати на :

–  утримання   аварійної   служби  з обслуговування внутрішньо-будинкових мереж,

–  обслуговування внутрішньо-будинкових мереж систем газопостачання,

–  з вивезення ПВ та великогабаритних відходів,

–  обслуговування системи диспетчеризації,

–  поливання дворів, клумб, газонів,

–  технічне обслуговування електроплит,

–  очищення неканалізаційних люків,

–  обслуговування дахових котелень та ІТП,

–  капітального ремонту.

Тариф на послуги із вивезення побутових відходів виносяться окремою послугою. Структура цих послуг складається із збирання, зберігання, вивезення ПВ та великогабаритних відходів.

 З деталями читачі зможуть  ознайомитися у рішеннях та додатках виконавчого комітету від 15.03.2017

ПЕРЕЛІК ПОСЛУГ, ЩО НАДАЮТЬСЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ, ЯКІ ОБСЛУГОВУЮТЬ ЖИТЛОВИЙ ФОНД МІСТА

 

№ п/п ПОСЛУГИ
1. Прибирання прибудинкової території
2. Прибирання сходових кліток
3. Технічне обслуговування та технічний огляд ліфтового господарства.
4. Енергопостачання для ліфтів
5. Освітлення місць загального користування, підвалів
6. Поточний ремонт конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою, розташованих на прибудинковій території (включаючи ремонт місць загального користування, обслуговування димовентиляційних каналів, ремонту  обладнання господарських майданчиків та підготовка житлових будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період та інше)
7. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем :

-холодного водопостачання та водовідведення

– в тому числі послуги з періодичної повірки загально будинкових лічильників холодної води,

– гарячого водопостачання та центрального опалення

8. Дератизація, дезінсекція