25.04.2024 17:47
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Снігоочисна техніка у Тернополі працює впродовж кожної ночі

shidnuy_masyv-52Впродовж перших днів нового року погода потішила тернополян снігом. Для когось – радість, а  для інших – безкінечна робота. Працівники ТОВ «Теркомуналсервіс» та двірники обслуговуючих підприємств у зв’язку зі початком снігопадів та несприятливими погодними умовами працюють у посиленому режимі, виходячи на роботу щодня.

Підприємство ТОВ «Теркомуналсервіс»  забезпечене необхідною кількістю паливно-мастильних матеріалів та сумішшю для посипання тротуарів, пішохідних ділянок та проїзних доріг. У час, коли тернополяни зустрічали Новий рік, вечеряли у родинному колі під час Святої вечері чи гостювали на Різдво, ні прибиральники, ні водії підприємства не мали жодного вихідного дня.

Як розповідає директор ТОВ «Теркомуналсервіс» Наталя Тимощук, уся снігоприбиральна техніка виїжджає на дороги міста увечері – близько 19-20 години. Оскільки обсяги роботи чималі – працюють до 8-9 години ранку.

  • Вдень техніка не може працювати у повному обсязі, тому, що дорогами курсує транспорт, який перешкоджає роботі снігоочисної техніки. В свою чергу і прибиральна техніка також створює затори на дорогах. Відтак вдень на проїжджих частинах працюють лише щітки та здійснюються роботи із вивезення снігу. Сьогодні були здійснені роботи із очищення Театрального майдану та вулиці Сагайдачного, також здійснювалося вивезення снігу із «трикутників». Жодного дня від Нового року наші працівники не відпочивали. Особливо ті, які працюють у центральній частині міста: вони виходять на роботу не лише зранку, але й пообіді та ввечері. Загалом по місту від нашого підприємства працює сімдесят чоловік, – розповідає Наталя Йосипівна.

Часто якісному прибиранню перешкоджають самі мешканці, зокрема – водії автівок, які залишаються на проїджих частинах та в дворах впродовж дня або нічної частини доби.

  • Іноді люди телефонують нам і скаржаться, що вся дорога прибрана, але залишені снігові «латки». Таке трапляється тому, що мешканці не вважають за потрібне перемістити свій транспортний засіб у належне місце. Особливо часто так чинять таксисти: навіть сидячи за кермом своєї автівки, вони ігнорують прохання комунальників перемістити свій транспортний засіб на кілька метрів.

Нагадаємо, що технології, які використовуються для прибирання вулиць у Тернополі, залежать від ряду обставин, зокрема, ширини дороги. З вузьких доріг сніг зчищається з формуванням природнього снігового колесовідбою, широкі (чотири смуги) – посипають спеціальною концентрованою соляною сумішшю, яка розчиняє сніг. Тротуари, де можливо, прибираються механізовано, всі інші – вручну.

Очищенням прибудинкових територій від снігу займаються 450 двірників, які працюють у підприємствах, що обслуговують житловий фонд, та техніка, яка належить обслуговуючим підприємствам.

Буквально через годину на вулиці міста виїде снігоочисна техніка ТОВ «Теркомуналсервіс», а саме – сім піскорозкидачів, два грейдери та п’ять тракторів.

Пропонуємо тернополянам повідомляти про проблеми із посипанням чи розчищанням шляху від снігу на довідку міської ради за номером телефону 15-80 або у нашу «Електронну приймальню». Звертаємося також до тернополян та гостей міста з проханням не залишати автомобілі на проїжджій частині доріг та на тротуарах, адже це суттєво ускладнює роботу комунальників.
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР