29.03.2024 09:45
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погодних умов

У зв’язку із прогнозами Тернопільського обласного центру з гідрометеорології про суттєве ускладнення погодних умов у четвер, 15 березня, в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання координаційного штабу, до складу якого входять представники усіх служб життєдіяльності м.Тернополя, під головуванням заступника міського голови Владислава Стемковського. Під час наради присутніми було одноголосно прийняте рішення про оголошення “червоного рівня” оповіщення. Участь у обговореннях взяли фахівці управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, відділу технагляду, представники підприємств, що здійснюють прибирання вулиць міста, муніципальної поліції, патрульної поліції, ДСНС та представники служб, що забезпечують життєдіяльність міста.

Нагадуємо, що Тернопільський обласний центр з гідрометеорології попереджає, що 17 – 19 березня на Тернопільщині у зв’язку з впливом південно-західних циклонів та надходженням арктичної повітряної маси з північного сходу очікується різка зміна погоди:

17 – 18 березня сильні опади (мокрий сніг з переходом в сніг). Вітер північно-східний 9 – 14 м/с, пориви 15 – 22 м/с, хуртовини. Подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця, снігові замети.

Відновлення снігового покриву та його приріст.

19 березня поступове припинення опадів.

Температура повітря:

17 березня впродовж доби 3 – 8° морозу,

18 березня вночі 11 – 16° морозу, вдень 6 – 11° морозу,

19 березня вночі 13 – 18° морозу, вдень 3 – 8° морозу.

Такі складні погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць (рівень загрози 2 – жовтий, місцями рівень загрози 3 – червоний). Також це ускладнить роботу енергетичної, будівельної галузей та комунального господарства.

Тернопіль житлово-комунальний