18.04.2024 14:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Сергій Надал із представниками ОСББ обговорили готовність житлового фонду до опалювального періоду

osbb-320 вересня в Ресурсному центрі підтримки ОСББ, який знаходиться на вул. Коперника,1, відбулася зустріч міського голови Сергія Надала із представниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Під час зустрічі було обговорено чимало питань, адже у місті зареєстровано багато нових ОСББ, окрім того триває підготовка до опалювального періоду.

«Опалювальний сезон вимагає особливої підготовки, тому під час зустрічі було наголошено на тих важливих питаннях, які стоять в цілому перед житловим фондом ОСББ. Зокрема, це готовність тепломереж, дахів та підвалів, наявність техніки для прибирання снігу під час зими, – розповідає очільник Тернополя. – Окрім того, представники ОСББ нарікали на роботу фірм із вивезення ТПВ, на проблеми зі старими ЖЕКами, а також видачі довідок за місцем проживання, тощо. Усі проблеми будемо вирішувати».

Очільник Тернополя нагадує, що у місті діє програма підтримки ОСББ, у якій передбачено кошти на проекти від об’єднань співвласників багатоповерхівок. Окрім того, на вул. Коперника, 1 діє Ресурсний центр підтримки ОСББ, де можна отримати необхідну інформацію щодо актуальних питань.

Голова спілки «Рада голів ОСББ м. Тернополя», депутат міськради Сергій Лупак зауважив, що під час подібних зустрічей вдається вирішувати багато проблемних питань представників ОСББ.

«Подібні зустрічі дуже потрібні особливо представникам новостворених об’єднань, адже дуже часто вони не маючи досвіду управління не можуть самостійно вирішувати різного роду проблеми. – каже Сергій Лупак. – Тернопіль сьогодні займає друге місце в Україні по кількості створених ОСББ і практично кожного дня у місті реєструють нове об’єднання. Адже люди хочуть самостійно управляти своїм будинком та відповідно контролювати якість надання послуг».