19.03.2024 12:29
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Рух автомобільного транспорту на проїзній частині дамби Тернопільського ставу відновлено

Як ми вже повыдомляли, на ділянці дороги на дамбі, де тривав ремонт впродовж останніх тижнів, впродовж вихідних влаштували нижній ша асфальтобетону.   

Відтак, рух автомобільного транспорту на цій ділянці відновлено.

Як розяснюють фахівці ТОВ “Техно-Буд-Центр”  щодо ходу ремонтних робіт, ділянку зі сторони парку “Топільче” ремонтували довше. Вона була збудована відносно недавно, за радянських часів. Після виїмки старих матеріалів основи виявили місця значного перезволоження грунту в дорожньому кориті. Для знайдення шляхів вирішення проблеми залучили провідних фахівців ДП “Державний дорожній науково дослідний інститут ім. М.П.Шульгіна”. По їх рекомендації було додатково проведено стабілізацію та регенерацію грунту з додаванням щебеневих матеріалів та цементу ресайклером Wirtgen WR 240. Дощі та додатковий об’єм робіт призвели до збільшення терміну виконання робіт у порівнянні з другою смугою.

 Ділянка зі сторони ставу – стара, за століття експлуатації добре сформована, потреби в додаткових роботах по стабілізації та регенерації виявлено не було.

На обидвох ділянках влаштовано нові шари основи – піщаний дренажний, щебенево піщаний, шар органо-мінеральної суміші по технології холодного ресайклінгу. Для запобігання змішуванню матеріалів та більш рівномірного розподілення навантаження на основу, покладено два шари геотекстилю. Встановлено нові бордюри, виконано роботи з ремонту дощової каналізації. Ну, і звісно, асфальтобетонне покриття, наразі, тільки нижній шар.

На черзі вкладання верхнього шару асфальтобетонного покриття, та закінчення ремонту технічної смуги.

За усім перебігом ремонтних робіт, їх об’ємом, кількістю та якістю використаних матеріалів здійснювався контроль Відділом технічного нагляду Тернопільської міської ради.

Тернопіль житлово-комунальний