28.03.2024 23:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Підприємства, які надають послугу з вивезення побутових відходів у Тернополі інформують

tpvПідприємства, які надають послугу з вивезення побутових відходів у Тернополі інформують, що відповідно до рішення виконавчого комітету від 25 березня 2015 р. №264 з 15 квітня 2015 року вартість даної послуги буде відкоригована.

Послуга з вивезення сміття стала збитковою для підприємств, що її надають. Тарифи на вивезення побутових відходів були затверджені ще у 2011 році, відтак сьогодні перед підприємствами постала гостра потреба невідкладного коригування вартості даної послуги. З часу встановлення тарифів на вивезення побутових відходів, ціни на паливно-мастильні матеріали збільшилися на 256%, вартість коліс та запасних частин до автомобілів зросла на 220%, мінімальна заробітна плата зросла на 27%.

Відповідно до аналізу тарифу на вказану послугу у інших областях України, тариф у Тернополі є одним з найнижчих, адже у більшості міст тариф вже був переглянутий у 2014 році. Діючий сьогодні тариф не відшкодовує собівартості послуг, тому підприємства, які надають послугу із вивезення побутових відходів, подали на розгляд тарифної комісії розрахунки, згідно із якими вартість на дану послугу зросте до 6 гривень 67 копійок на одну людину  з 15 квітня 2015 року.

Представники підприємств просять тернополян з розумінням віднестися до збільшення тарифів та нагадують, що вони можуть скористатися можливістю оформлення субсидій на послугу з вивезення побутових відходів.

 

З повагою –

 

дирекція підприємств ПП «Екотерн», ПП «Квартал-Л» та ДП «Альфатер-Тернопіль»