20.04.2024 15:58
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Приватні подвір’я повинні прибирати їхні власники

У соцмережі “Фейсбук” тернополянка Наталия Буцкина поширила фото, на якому зображено розгардіяш у приватному угідді на вулиці Руська, 7 і Руська, 9. На думку жінки, навести порядок повинна або  Тернопільська міська рада, або та ПП “Східний масив”, яке обслуговує багатоповерхівки неподалік. “Новину” поширили окремі  тернопільські ЗМІ, тим більше, що у коментарях друзі дописувачки радять надавати розголосу ситуації. Не можемо залишити без відповіді даний допис і дозволити некомпетентній особі маніпулювати фактами.  На жаль, жінка демонструє свою некомпетентність, адже у даної ділянки є власник, який відповідальнийй за її утримання. Втручатися у господарську діяльність приватних осіб ні обслуговуюче підприємство, ні міська рада не можуть – це те ж саме, що прийти у приватне помешкання пані Наталі і звнувачувати її у тому, що в неї не прибрано. Приватне підприємство “Східний масив”, як і інші обслуговуючі підприємства, мають перелік будинків, жителям яких надають визначений перелік послуг.

Відтак, для вирішення проблеми мешканці повинні не писати у соцмережі, а звернутися до муніципальної інспекції, яка проводить розшукові дії та надає припис власнику помешкання та угіддя. До слова, у відповідності до восьмого розділу Правил благоустрою м. Тернопіль жителі приватного сектора повинні дотримуватися ряду вимог.

А саме, благоустрій території приватного будинковолодіння забезпечується її власником або користувачем цієї ділянки.

Власник або користувач зобов’язаний укласти договір зі спеціалізованою організацією на належне утримання  прилеглої до будинковолодіння території. До моменту укладання договору – утримувати власними силами.

Забороняється проводити миття автотранспорту і складувати будівельні  та інші відходи на прилеглій території, чим спричиняти перешкоди для руху пішоходів.

Власник або користувач зобов’язаний укласти угоду на видалення ТПВ зі спеціалізованим підприємством (перевізником відходів).

При запровадженні контейнерної системи вивезення відходів власник зобов’язаний придбати за власний кошт контейнер необхідної ємкості та утримувати його у належному санітарно-технічному стані.

При запровадженні безконтейнерної системи  власник зобов’язаний дотримуватись  встановленого графіку вивезення відходів. Користуватись контейнерами, встановленими для мешканців багатоповерхової забудови та суб’єктів господарювання забороняється.

Тернопіль житлово-комунальний