19.04.2024 18:00
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Представники Хмельницької міської ради переймали досвід Тернополя

del (4)Напередодні Великодніх свят з метою ознайомлення з містом до Тернополя завітали гості із міста Хмельницький.  Наше місто відвідали  заступник міського голови Володимир Гончарук, начальник  управління економіки Оксана Новодон, директор КП «Парки і сквери міста Хмельницького» Володимир Лукін та начальник  ЖЕК№1 Василь Новачок.

Ознайомившись із роботою деяких управлінь Тернопільської міської ради, особливу увагу представники делегації із Хмельницького приділили діяльності управлінняю житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. Оскільки у нашому місті ще у 2001 році були ліквідовані усі ЖЕКи (житловий фонд Тернополя обслуговують приватні підприємства), то хмельницьких колег особливо цікавили особливості функціонування таких підприємств. До слова, у відповідності до  закону України № 417 “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” мають бути ліквідовані усі ЖЕКи і ця проблема є акутальною для багатьох українських міст, зокрема, для Хмельницького, де житловий фонд обслуговують ЖЕКи. Детальніше про ЗАКОН УКРАЇНИ №417­-VII“Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, який вступив у дію з 1 липня 2015 року,  можна дізнатися у публікації “Тернополяни до 1 липня 2016 року мають обрати управителя для свого будинку”.

Оскільки у Тернополі владну ініціативу випередили на багато років, то тепер керівники обслуговуючих підприємств можуть сміливо ділитися своїм досвідом.   Зокрема, своїм досвідом із хмельницькими колегами поділилися Михайло Дереворіз (директор ПП «Східний масив»), Галина Гевко (директор ПП «Благоустрій») та  Богдан Гевко (директор ПП «Екотерн»). Про можливість оплати комунальних послуг та подачі показників за спожиті комунальні послуги за допомогою інтернету розповів директор ПП “Укрспецінформ” Михайло Шидлівський. Про взаємодію з підприємствами, що обслуговують житловий фонд та ОСББ, яких у Тернополі станом на 1 квітня цього року зареєстровано 374 ОСББ, розповіла Анна Муца, начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. До слова, для покращення комунікації із жителями ОСББ 15 квітня у рамках “Тижня сталої енергії” відбулося урочисте відкриття Ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії у місті Тернополі за адресою вул. Коперника, 1. Також гості відвідали декілька об’єктів, де здійснюються капремонти, та ознайомилися із роботою підприємства «Екотерн», що надає послугу із вивезення побутових відходів.del

Хмельничан подивувало те, що у Тернополі ще з 2000 року усі ЖЕКи є приватними, так само як компанії з вивезення сміття та обслуговування ліфтів, які якісно виконують свої функції. Щодо капітальних ремонтів прибудинкових територій, які сьогодні тривають у сімнадцяти дворах Тернополя, то особливо гостей вразили екопарковки, облаштовані у рамках капремонтів.

Минулого року у Тернополі із робочим візитом побував начальник управління комунальної власності Енергодарської міської ради (Запорізька область) Олег Гордевич, який зауважив, що у жодному з міст України не здійснюється стільки робіт, як у Тернополі.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР