26.04.2024 14:59
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Працівники ТДВ “Зелене господарство” поливають клумби у Тернополі

polyv (4)Працівники ТДВ “Зелене господарство” поливають клумби у Тернополі. Як розповів директор ТДВ Володимир Лахманюк, поливання здійснюють у два етапи через  день. Приміром, одного дня  поливають клумби у центральній частині міста,  наступного – на Східному масиві.

– Звісно ж, більш ефективним та корисним для рослин є природнє зволоження за допомогою дощу. Тоді рослини дають хороший ріст та цвітіння. В умовах відсутності дощів доводиться здійснювати штучне поливання із бочки, – розповідає Володимир Христонович. – Для того, аби добре зволожити землю, рослини поливають двічі. Ми робили спроби впровадити ідеальний для квітів варіант – ранкове та вечірнє поливання. Однак, на жаль, нам не вдалося цього зробити. Справа в тому, що коли  машина приїжджала для здійснення поливу у сьомій-восьмій годині ранку, поки ще не надто жвавий рух на вулицях та не дуже інтенсивні сонячні промені, то було багато скарг від мешканців, яким це заважало спати. Тому від цієї практики відмовилися і зараз поливання здійснюємо у другій половині дня, коли вже спадає сонце.

Вертикальне озеленення (“піраміди” з квітучих вазонів у глечиках) працівники ТДВ “Зелене господарство” у спеку поливають щоденно, коли не так спекотно – через день. Рослини у т. зв. “термосах” зеленого кольору (у них передбачено триваліше утримання вологи) можна підливати рідше, однак і їх поливають у спеку через день.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР