28.03.2024 12:55
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Олександр Башта здійснює благоустрій біля пам’ятника в’язням нацистського Шталагу № 338

bashta (1)В Тернополі на вул. Бродівській у пам’ять про загиблих військовополонених Шталагу у вересні 2013 року було встановлено пам’ятний знак.  Громадський активіст, а відтепер – ще й депутат обласної ради  Олександр Башта, в переддень Нового року вирішив вшанувати пам’ять військовополоненних, для яких встановлений цей памятний знак, та прибрати дану територію.

– Я думав про це  вже давно, однак лише сьогодні взявся за цю роботу. Тут регулярно здійснювали прибирання від побутових відходів, однак це місце потребує більшої уваги, – вважає Олександр Башта, – Сьогодні маю двох помічників – солдатів, які йшли у звільнення і погодилися допомогти тут прибрати.

Як розовів начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, прибирання даної території здійснюється у рамках загальноміьких толок, також тут прибирають працівники “Теркомуналсервіс”, однак робота тут не зайва, відтак ініціатива Олександра Башти лише вітається.bashta (8)

А сам громадський активіст, який вже тривалий час займається благоустроєм міста, вже роздумує над тим, як можна облагородити це місце, щоб воно стало достойним пам’яті тих, для кого встановлений пам’ятний знак.

Довідка: Шталаг – в’язниця для військовополонених різних націй і народів, яка була утворена на території сучасної Польщі, згодом була перенесена кілька разів, у тому числі у Хирів на Львівщині, а з липня по листопад 1942 року знаходилась в Тернополі. За всю історію Шталага через його систему пройшло тисячі військовополонених. Про тернопільський період його існування говорять, що сюди перевозили чимало італійських і французьких полонених. За задумом нацистського таборового командування, тут вони не мали шансів на втечу. Пам’ятний знак нагадує усім тернополянам про спільну біль і жертви різних народів.

bashta (4)Олександр Башта опікується «Сквером Кобзаря» у Тернополі

Олександр Башта доглядає за ялівцем у парку імені Тараса Шевченка

Олександр Башта облагородив ще один сегмент рокарію поблизу Тернопільського замку

Олександр Башта доглядає за ялівцем поблизу скверу Кобзаря

У Тернополі облаштують «Сад каменю»

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР