29.03.2024 16:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Олександр Башта доглядає за ялівцем у парку імені Тараса Шевченка

oleksandr_bashta (6)Громадський активіст Олександр Башта, який доглядає ялівець козацький поблизу скверу Кобзаря, почав обрізати сухі гілки рослин цього виду й у парку імені Тараса Шевченка поблизу пам’ятника Степанові Бандері.

Як розповідає активіст, із пропозицією облагородити цю частину парку до нього звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Для того, щоб ялівець виглядав гарно, потрібно постійно обрізати його сухі гілки. Та я хочу не просто відновити ці чагарники, а ще й сформувати їх у своєрідні зелені скульптури.

Олександра Башту  поблизу ялівців можна побачити щоденно – і в похмуру погоду, і в спеку. «Авіація – всепогодна!», – жартує він.

До слова, свого часу Олександр Башта був військовим льотчиком та вів активний спосіб життя, зокрема, захоплювався дельтапланеризмом. Один із польотів «на крилі» виявився ледь не фатальним — у 1992-му чоловік розбився. Лікарям вдалося повернути його до життя, однак уже в інвалідному візку.

Будучи прикутим до візка, Олександр Башта не розчарувався у житті та продовжив активну громадську діяльність. Зокрема зайнявся благоустроєм різних частин міста. Приміром, нещодавно він облаштував два сектори рокарію поблизу Тернопільського замку.

Хоча й покладається тільки на власні руки, які не лише невтомно крутять колеса візка, а ще й працюють на благо міста, не зайвою для нього буде допомога волонтерів. На жаль, за увесь час праці пана Олександра на вулицях міста, він не дочекався пропозицій допомоги від добровільних помічників. Безкорисно та безвідмовно допомагає лише його дружина Ірина.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР