19.04.2024 17:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Комісія на оплату компослуг в «Ощадбанку» тепер становить майже 60 гривень?

Щоправда, споживачів про це належним чином ніхто ще не проінформував. Офіційної інформації про те, що комісія на приймання комунальних платежів у державній банківській установі помітно зросла, ви не знайдете ні на інформаційних стендах відділень, ані на офіційному сайті «Ощадбанку». Про помітне здорожчання даної послуги повідомив наш читач, який надіслав нам свої квитанції про оплату. На жаль, у самій банківській установі від коментаря щодо суми комісії відмовилися, посилаючись на «внутрішнє розпорядження». Відтак, читач звернувся до нас із проханням поінформувати населення про ситуацію, яка склалася. Наразі ми очікуємо на офіційну відповідь від прес-служби установи.

«Тим часом раджу тернополянам при оплаті «комуналки» в звичному «ощадному банку» бути уважними. Адже, комісійна винагорода на користь банківської установи у розмірі 10 гривень за кожен платіж стягується при сплаті за обслуговування будинку, інтернет, кабельне телебачення та домофон. А за послугу з вивезення побутових відходів, тепло, водопостачання, електропостачання та газ – ще по три гривні за кожен платіж. Відтак, як виходить після підрахунку, сама лише комісія на оплату комунальних послуг у АТ «Ощадбанк» становить 55 гривень» – пише наш читач.

До слова, 27 лютого, зросли тарифи для фізичних осіб по прийому комунальних платежів і в УДППЗ «Укрпошта». “Розрахунково-касове обслуговування з 27 лютого 2017 року змінилося таким чином: до 500 грн. включно – 4,50 грн. Від 500 до 1000 грн. – 1%, а 1000 грн Більше – 0,8%. Змінився мінімальний платіж до суми в розмірі 500 грн. – з 3 гривень. до 4,5 гривень.

Підвищення цін на свої послуги керівництво Укрпошти пояснило подорожчанням палива, збільшенням тарифів на комунальні послуги та витрати на обслуговування відділень.

Без змін наазі залишився розмір комісії у “ПриватБанку”. В разі оплати комунальних платежів у касах банку тарифи на такий платіж становлять від 1% від суми (за воду, електроенергію та тепло) до 3 грн (за газ та інші комунальні послуги). У разі оплати комуналки через термінал самообслуговування тариф банку становитиме 2 гривні на всі види платежів, а в Приват24 на комунальні платежі діє єдиний тариф у розмірі 1 гривні, зазначив керівник регіонального прес-офісу «Приват Банку» Олександр Жильцов.

Тернополяни для оплати за комунальні послуги можуть користуватися послугами інших банків, у деяких з них комісії нижчі. Та найоптимальнішим варіантом є ресурс oplata.te.ua, де взагалі не передбачено жодних додаткових комісій.

До слова, ми вже неодноразово зверталися до прес-служби “Ощадбанку” за інформацією щодо комісії в цій установі та писали про це на нашому сайті.

Про усі зміни, що стосуються електронної оплат комунальних платежів та змін щодо нарахування комісії на цю послугу тернополяни можуть дізнатися на сайті komun.te.ua

Новини по темі:

У державних установах введена комісія на оплату комунальних послуг

“Ощадбанк” вводить комісію за оплату комунальних послуг

В Ощадбанку повідомили, якою є комісія на оплату комунальних послуг у їхніх установах

  Від першого грудня в «Ощадбанку» братимуть комісію за оплату комунальних послуг

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР