17.04.2024 01:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Закликаємо водіїв утриматися від поїздок власним транспортом

Закликаємо водіїв у понеділок, 26 листопада, утриматися від поїздок на власних автомобілях через сніг та ожеледицю.

Оскільки, за прогнозом Українського гідрометцентру, 26 листопада у Тернополі очікується сніг, дощ та ожеледиця, звертаємося до автомобілістів із проханням за можливості не користуватися власним автотранспортом, а віддати перевагу громадському, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Нагадуємо тернополянам, що у таких погодних умовах необхідно бути вкрай обережними, пересуваючись містом. Зокрема водіям радимо дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань; при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі, а також в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам радимо не поспішати і для утримання рівноваги розмахувати руками в такт ходьби. Крім того, пішоходів закликаємо бути уважними й на тротуарі, адже автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходити металеві кришки люків.

У зв’язку з несприятливими погодними умовами з вечора 25 листопада і до ранку 26 листопада у Тернополі оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення. Прохання до пішоходів та водїів бути уважними у цей час.

Техніка підприємств, які забезпечують прибирання міста, – ТОВ «Авакс Проф» та КП «Міськшляхрембуд», готова до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов. Прохання до водіїв не заважати роботі комунальної техніки, а до пішоходів –  перейти на так звану «зимову ходу».

Тернопіль житлово-комунальний