18.04.2024 17:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Завершуються роботи із облаштування підвищеного пішохідного переходу на проспекті Злуки

Завершуються роботи із облаштування підвищеного пішохідного переходу на проспекті Злуки. Тут, нагадаємо, облаштовують третю секцію переходу по парній стороні житлових будинків, тобто у напрямку від центру. Поділ робіт на три частини зумовлений потребою залишити можливість курсувати однією із головних вулиць міста громадським та приватним транспортом. Роботи із мощення даного сегменту фігурними елементами мощення фактично завершені, наразі тривають підготовчі роботи під асфальтобетон, а найближчим часом проведуть влаштування лотків для відведення дощових вод та прикрайковий ремонт.

  • Сподіваємося, що даний підвищений пішохідний  перехід забезпечить безпеку руху для пішоходів при перетинанні цієї ділянки проспекту Злуки, адже часто водії не зменшують швидкість, аж поки не побачать фізичної перешкоди. Такі конструкції змушують водіїв транспортних засобів знижувати швидкість перед переходами за аналогією пристроїв примусового зниження швидкості, що зменшує ймовірність наїзду на пішоходів,– каже заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський. – Ми подивимося, яким він є в експлуатації, і, цілком можливо, з часом такі переходи будуть облаштовані і на інших вулицях Тернополя.

До слова, у Тернополі це уже другий підвищений пішохідний перехід. Перший був влаштований у 2017 році на вул. Білецькій (поблизу пляжу «Циганка»).

Тернопіль житлово-комунальний