20.04.2024 00:19
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Жіночі обличчя житлово-комунального господарства Тернополя: Ірина Гуменюк

Iryna_gumenyukІрина Гуменюк, двірник КК «КомЕнергоТернопіль – 3», працює двірником 20 років

В шостій годині ранку, коли тернополяни ще сплять, ця жінка вже приступає до роботи. Коли хворіє або не може впоратися сама – їй допомагає чоловік, пан Мирон. Здебільшого з прибиранням своєї території пані Ірина справляється до десятої ранку, однак іноді доводиться потрудитися цілий день, особливо тоді, коли потрібно прибирати листя чи сніг.

  • Працювати фізично я вже звикла, але є робота, яка дійсно втомлює та виснажує: косіння трави, прибирання снігу, листя…, – розповідає пані Ірина. – Та як би важко не було, завжди стараюся, щоб було чисто, щоб люди не ображалися. Хоча по-різному буває. Часом ще не відійшла – а вітер вже розніс папери. А часом мешканці додають роботи: дуже часто вигулюють собак просто під дверима свого дому, а то й ведуть на дитячий майданчик поблизу будинку. Доводиться за ними прибирати, бо не можу залишити все і сподіватися, що в людей совість прокинеться…

Зазвичай жінка намагається бути непоміченою, виконує свою роботу у час, коли на вулицях ще немає людей. Але щиро радіє, коли мешканці будинку, де вона прибирає вже два десятки років, впізнають її  і вітаються. То ж радимо тернополянам не забувати, що добре слово – неабиякий стимул для роботи двірника.

 

З приходом перших весняних днів усі згадують про жіноче свято, навколо якого продовжують точитися суперечки.  Хтось переконує, що святкувати не варто через його радянські корені, хтось радить, не зважаючи ні на що, привітати жінок з свого оточення. А ми вважаємо, що зараз слушна нагода, щоб розповісти про тих жінок, які працюють у сфері житлово-комунального господарства Тернополя. Їх дуже багато, тож написати про всіх за декілька днів – неможливо. Тому цими днями знайомимо вас із кількома жінками, які займають різні посади у підприємствах житлово-комунального господарства міста Тернопіль.