20.04.2024 02:19
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

ДП “Газпостач” ПАТ “Тернопільміськгаз” не бере комісію у розмірі три гривні

komisiyaКомісія у розмірі 3 гривні при оплаті за газ в окремих установах не надходить до газопостачального підприємства, тому немає жодного відношення до ДП “Газпостач” ПАТ “Тернопільміськгаз”.

УДП “Укрпошта” Тернопільської дирекції з 1 січня 2016 року в одностороньому порядку без належного законодавчого аргументування розірвано угоду на обслуговування населення з прийому платежів з ДП “Газпостач” ПАТ “Тернопільміськгаз”. Відтепер при оплаті за газ УДП “Укрпошта” бере із споживачів комісію у розмірі 3 гривні, яка збільшується у відповідності до суми, що вноситься. Згідно з тарифами «Укрпошти», за кожен рахунок фізичні особи платитимуть комісію, розмір якої залежатиме від суми платежу, але не менше 3 гривень. Зокрема, до 400 грн – 1,5%, від 400 грн до 1000 грн – 1%, понад 1000 грн – 0,8% (інформація взята із офіційного сайту УДП “Укрпошта”)

Якщо ви оплачуватимете рахунок через Інтернет, то тут «Укрпошта» встановила вищу комісію: до 400 грн – 2,5%, від 400 грн до 1000 грн – 2%, понад 1000 грн – 1,5%. Водночас комісія не може бути меншою ніж 3,5 грн за один рахунок.

Також від 1 грудня 2015 року ПАТ «Державний Ощадний банк» із кожного клієнта бере 3 гривні при здійсненні оплати за газ.  Наголошуємо, що тариф у розмірі 3 гривні при сплаті за газ встановлений банком і не надходить до газопостачального підприємства, тому немає жодного відношення до ДП “Газпостач” ПАТ “Тернопільміськгаз”. Розмір даної комісії визначається фінансовою установою самостійно і не залежить від постачальника газу. ДП “Газпостач” ПАТ “Тернопільміськгаз” також сплачує банку комісійну винагороду за приймання коштів від населення (0,3% від суми платежу кожного споживача, що передбачено постановою Кабміну № 792 «Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ»). У своєму роз’ясненні щодо здійснення платежів за газ представники «Ощадбанку» стверджують, що 0,3% від суми платежу не покриває їх витрати на надання такої послуги. При цьому звертаємо увагу на те, що сплатити за газ без комісії можна в інформаційно-платіжних терміналах «Ощадбанку».

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» звертається до тернополян із проханням повідомляти, у яких сам відділеннях УДП “Укрпошта” чи ПАТ «Державний Ощадний банк» надають недостовірну інформацію щодо призначення даної комісії та вводять споживачів в оману щодо призначення комісії за номером телефону 40-03-24.

Зазначаємо, що без комісії споживачі можуть оплатити за газ за допомогою сервісу «Приват24», у терміналах та касах «ПриватБанку» та в інших банківських установах.

Зауважимо, що незабаром на нашому сайті gazpostach.te.ua запрацює послуга «Особистий кабінет» для споживачів природного газу, яка спростить процедуру подачі показників та оплати за послугу.

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

gazpostach.te.ua