25.04.2024 14:24
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Депутати, які приїжджали переймати досвід Тернополя, уже впроваджують нові знання у своїх містах

delegaciya (1)Нещодавно ми  повідомляли, що у рамках програми Міжнародного Республіканського Інституту з обміну досвідом роботи депутатів місцевих рад впродовж декількох днів депутати із семи областей України перебували у Тернополі. Представники Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської  областей не лише ознайомилися із діяльністю  Тернопільської міської ради, але й відвідали визначні місця Тернополя. Втім, цікавила їх і діяльність управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. В один із днів свого перебування тут, гості побували на бульварі Пантелеймона Куліша, оцінивши обсяги робіт, здійснені впродовж останніх років.

delegaciya (19)

Депутат Люботинської міської ради (Харківська область) Оксана Сергєєва

delegaciya (3)

Представники делегації оглядають виконання робіт на бульварі Куліша

delegaciya (5)

Представники делегації оглядають екопарковку на бульварі Куліша

Депутат Люботинської міської ради (Харківська область) Оксана Сергєєва зауважила, що особливо її у Тернополі зацікавила реалізація програми термомодернізації, а ще – інтенсивність створення ОСББ. Як зазначила гостя, у її рідному місті, яке налічує 25 тисяч жителів, є всього чотири ОСББ, перше з яких було створене у 2011 році. Втім, решту житлового фонду обслуговують ЖЕКи, відтак пані Оксану надзвичайно цікавило те, як у Тернополі здйснюють діяльність з обслуговування житлового фонду приватні підприємства. Нагадуємо, що у Тернополі, на відміну від багатьох українських міст, усі ЖЕКи стали приватними підприємствами ще у 2001 році. Досвідом наших фахівців, які зуміли вивести Тернопіль у число лідерів в роботі житлово-комунальної галузі, активно цікавляться представники інших міст. Зокрема, нещодавно представники Хмельницької міської ради переймали досвід Тернополя. 

Інша учасниця програми з обміну досвідом роботи депутатів місцевих рад, депутат міської ради міста Куп’янськ (Харківська область) Олена Козуб розповіла, що поїздка до Тернополя для неї також була корисною у плані збагачення досвіду.

  • Я дізналася багато корисного та цікавого, один із
    delegaciya (17)

    Депутат міської ради міста Куп’янськ (Харківська область) Олена Козуб

    delegaciya (13)

    Антивандальні вуличні тренажери викликали жвавий інтерес

    delegaciya (14)

    Учасники програми з обміну досвідом роботи депутатів місцевих рад спробували позайматися на антивандальних тренажерах

    проектів, “підглянутих” у Тернополі, вже був винесений на сесію міської ради. Мова йде про заборону торгівлі алкоголем після 22.00 години вечора. Мені ця ініціатива видалася дуже актуальною і для нашого міста. Також колегам я розповіла про бруківку та екопарковки у Тернополі і, сподіваюся, що у нашому місті також вже незабаром почнуть облаштовувати вулиці за тернопільським зразком. Надзвичайно сподобалися антивандальні вуличні тренажери, які роблять доступними заняття спортом абсолютно для всіх бажаючих. Один із пунктів, який я хотіла б втілити у нашому місті, це програми, що стосуються бійців АТО, зокрема – звільнення їх від оплати компослуг. Мені надзвичайно сподобалося те, як розвивається Тернопіль, те, що у вас є сформована стратегія і крок за кроком втілюються якісь програми, що зачіпають усі сфери життя. У мене виникло питання: чому в моєму місті цього немає і що я можу зробити, щоб воно стало кращим, – ділиться враженнями Олена Козуб.

Загалом, схоже, що від перебування у Тернополі склалися позитивні враження у всіх членів делегації, а на згадку про наше місто чи не всі гості придбали вишиванки.

Минулого року у Тернополі із робочим візитом побував начальник управління комунальної власності Енергодарської міської ради (Запорізька область) Олег Гордевич, який зауважив, що у жодному з міст України не здійснюється стільки робіт, як у Тернополі.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР