28.03.2024 17:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Галина Гевко: «Моя робота – моє життя»

gevkoВідмінниця у житті і у роботі: саме так можна сказати про цю жінку, яка докладає максимум зусиль для того, щоб тернополяни були задоволені роботою ПП «Благоустрій», очолюване нею. Відмінниця, бо за свій твердий характер та добре серце заслужила від Бога дружну і міцну родину, а від людей, з якими працює – повагу та вдячність.

Галина Гевко у сфері житлово-комунального господарства працює майже чверть століття.  Народилася та виросла на Тернопільщині, з шкільної лави була відчайдушним борцем за справедливість. Загострене відчуття відповідальності та неприязнь до несправедливості змушувало її відстоювати права іноді зовсім  чужих людей з дитинства. Та й зараз рідко коли фахові обговорення обходяться без лаконічних реплік Галини Орестівни, яка завжди на диво влучно формулює свої думки та добре володіє і законодавчою, і технічною базою.

Цілеспрямована, смілива, завжди активна в обговореннях та чітка у формулюванні своїх думок, і, разом з тим, жіночна та витончена. Ця жінка знає все про електрощитові та вентилі і засувки, про ремонт асфальтобетонного покриття та покрівель, про юридичні та правові аспекти житлово-комунального господарства… Саме вона завжди помічає важливі деталі, оперує фактами та знає, як вирішити будь-яку проблему, при цьому – ніколи не схиляє голову перед труднощами.

Закінчивши у 1984 році Львівський політехнічний інститут, здобула спеціальність інженера-економіста. Десять років пропрацювала на посаді інженера-кошторисника в проектному інституті «Тернопільагропроект», а у 1994 році зайняла посаду інженера відділу технічного нагляду з об’єктами будівництва і капремонту благоустрою управління житлово-комунального господарства м. Тернополя.

– Я не могла не прийти у цю сферу, бо тут працював мій чоловік. Я непогано орієнтувалася у тонкощах роботи ЖЕКів ще задовго до того, як стати директором підприємства, що обслуговує житловий фонд та прибудинкові території. То ж після роботи в управлінні житлово-комунального господарства я очолила ПП «Благоустрій», де працюю до сьогодні.

Галина Орестівна відзначає, що одною із основних проблем житлово-комунального господарства, є мала кількість молодих фахівців, і було б добре, якби молоді люди більше цікавилися цією галуззю.

– Труднощі для мене – це ті явища, яким неможливо зарадити, це те, що стосується життя і здоров’я людей. Все інше – це випробування, без яких було б не цікаво жити. У мене, як і в мого колективу, є велике бажання працювати, та не все можемо втілити через брак кваліфікованих кадрів. Сподіваюся, що все налагодиться, і ми зможемо плідно працювати на благо нашого міста, адже у нас – чудовий, злагоджений та дружний колектив, і у всіх нас одна ціль – зробити Тернопіль охайним, красивим та зручним для життя.

Найприємніші моменти для директора ПП «Благоустрій» пов’язані із тернополянами, які бачать та шанують роботу комунальників і знаходять слова вдячності для них. Радіє Галина Орестівна, коли мешканці телефонують до підприємства, щоб висловити свою вдячність за виконану роботу, а ще – коли бачить сповнені щастям очі дітей, для яких працівники підприємства мали нагоду організовувати «Свято двору».

– Ніколи в житті я не хотіла б займатися чимось іншим. Моя робота – моє життя, – запевняє Галина Орестівна.

Як про талановитого керівника про неї відгукуються працівники ПП «Благоустрій», з вдячністю – мешканці будинків, які обслуговує підприємство. Знаковим є те, що, опанувавши всі премудрості житлово-комунального господарства, Галина Гевко, залишилася люблячою дружиною та матір’ю, доброю порадницею, відмінною господинею та душею будь-якої компанії. Якщо веселитися, то від душі, якщо працювати, то на совість – таке життєве кредо цієї жінки.