16.04.2024 18:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Вулицю Олени Кульчицької прикрашатиме мобільне та вертикальне озеленення

Триває реконструкція вулиці Олени Кульчицької. Тут, нагадаємо, проїзд облаштовують гранітною бруківкою. Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, не планується висаджування дерев.

– Традиційного озеленення на вулиці Олени Кульчицької не передбачено, тому будемо вирішувати це питання іншими можливими методами. Справа в тому, що дана вулиця є надзвичайно завуженою, якщо посадимо дерево, то воно забере таку необхідну частинку пішохідної чи проїжджої частини, – зазначає фахівець. – Натомість плануємо тут облаштувати мобільне а також вертикальне озеленення. До слова, підприємці, які мають заклади громадського харчування на вулиці Олени Кульчицької, вже дали попередню згоду на підсилення даної вулиці способом вертикального озеленення, яке не створює незручностей для пішоходів чи транспорту, легко переміщається, може змінюватися щосезону та має особливу естетику. В умовах такої обмеженої території доводиться шукати розумний баланс між екологією та урбанізацією, відтак мобільне та вертикальне озеленення є ідеальним варіантом.

До речі, як свідчать старі світлини, і раніше зелених насаджень не було.

Вигляд Пасажу Адлера доповнювали продуктові крамнички, здебільшого єврейських власників, кравецькі майстерні. Вулиця була пішохідною — не пускали сюди ні авто, ні кінні екіпажі. Але історія пасажу круто змінилася після Другої світової. Уже у 1948-му його назвали вулицею Комсомольською, згодом посеред ошатних кам’яниць постав багатоповерховий “облавтодор”… Вже за незалежної України затвердили назву вул. імені Олени Кульчицької — українського графіка і маляра родом із Бережан.

Тернопіль житлово-комунальний