23.04.2024 09:09
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Антимонопольний комітет занепокоєний комісією за оплату комунальних послуг в банках та УДППЗ «Укрпошта»

antymonoplВ АМКУ ВИКЛИКАЄ ЗАНЕПОКОЄННЯ СИТУАЦІЯ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПРИЙМАННЯ ГОТІВКОВИХ ПЛАТЕЖІВ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ, – повідомляє сайт www.amc.gov.ua
Антимонопольним комітетом України на своєму засіданні схвалено звіт про результати дослідження ринку послуг з приймання готівкових платежів від фізичних осіб за житлово-комунальні послуги.

Згідно з даними звіту, який був схвалений 1 листопада 2016, Антимонопольний комітет України встановив, що у разі відсутності договору про приймання платежів між надавачем комунальних послуг та банком/УДППЗ «Укрпошта», надавач послуги не несе витрати на оплату комісійної винагороди за приймання платежів від споживачів, закладені в тариф на послугу, споживач сплачує комісійну винагороду за приймання платежів двічі – закладену в тариф на послугу, та банку/УДППЗ «Укрпошта» відповідно до встановлених ним тарифів. У разі організації приймання платежів, коли комісійну винагороду за приймання платежів сплачує надавач комунальних послуг та фізичні особи, споживач також сплачує комісійну винагороду за приймання платежів двічі – закладену в тариф на послугу, та банку/УДППЗ «Укрпошта» відповідно до встановлених ним тарифів.

Звіт підготовлений за результатами дослідження, яке проводилось у зв’язку з численними зверненнями громадян до органів Комітету та охоплювало 2015 рік і п’ять місяців 2016 року.

Дослідження ринку послуг з приймання готівкових платежів від фізичних осіб (населення) за житлово-комунальні послуги (за послуги з постачання холодної і гарячої води, водовідведення, природного газу, електроенергії та централізованого опалення на користь надавачів цих послуг) містить аналіз стану конкурентного середовища на регіональних ринках в обласних центрах.

З матеріалами можна ознайомитись тут.

Як ми вже повідомляли, в державних банківських установах та відділеннях «Укрпошти» підвищують комісію на оплату за комунальні послуги